Suomessakin hyvin kasvava härkäpapu on todellinen proteiinipommi. Sen hyödyntämistä kuitenkin rajoittaa kasviksen maku.
Tuoreen suomalaisen kuluttajatutkimuksen mukaan härkäpavun makua pidetään yleisesti epämiellyttävänä.
Helsingin yliopistossa toteutettu tutkimus selvitti, mistä makuongelmat johtuvat. Jatkossa tutkimustulokset auttavat kehittämään ratkaisuja härkäpavun maun parantamiseksi.
Lue myös: Oletko maistanut? Kolme todella halpaa arkiruokaa – jopa alle euron annokselta
Karvas maku häiritsee monia
Yliopiston tiedotteessa kerrotaan, että erityisesti härkäpavusta valmistetut proteiinivalmisteet saivat kuluttajatesteissä kielteisiä arvioita. Tutkimukseen osallistu 264 henkilöä. Härkäpavun makua kuvailtiin karvaaksi ja suuta kuivattavaksi.
Tutkimuksessa havaittiin, että tämä karvas maku säilyy raaka-aineen prosessoinnista huolimatta.

