Brittinaisella oli liikaa vapaa-aikaa – kokeili hautoa supermarketin ankanmunista poikasia, lopputulos lyö ällikällä: "Huomattavan pieni mahdollisuus"

Paavo-papukaija tanssii musiikin tahdissa. 0:58
Paavo-papukaija tanssii musiikin tahdissa.

Brittinainen päätti lomautuksensa ratoksi kokeilla, syntyykö kaupasta ostetuista ankanmunista poikasia. Kokeilusta syntyivät Beep, Peep ja Meep. Asiasta uutisoi BBC.

Ison-Britannian Hertfordshiressä asuva Charli Lello, 29, laittoi supermarketista ostamansa ankanmunat hautomakoneeseen nähdäkseen, syntyykö niistä poikasia.

Munat olivat ostettu Waitrose & Partners -nimisen markettiketjun kaupasta. 

"Mietin, että se toimii niilläkin"

Charli sai idean kaupan munien hautomiseen nähtyään videon, jossa nainen sai linnunpoikasia kuoriutumaan viiriäisenmunista.

– Näin kaupassa ankanmunia ja mietin, että ehkä se toimii niilläkin. Olin todella innoissani niiden hautomisesta, mutta pidin samalla mielessäni, että munat ovat supermarketista, Charli kertoo.

– Munat on kerätty, niitä on heitelty ympäriinsä kuljetusautossa, viety hyllyyn ja nosteltu ympäriinsä ties kuinka monien ihmisten toimesta. Niistä ei välttämättä kuoriutuisi mitään, nainen kertaa ajatuksiaan.

Haudottuaan munia noin kuukauden, Charli kuuli piipitystä ja huomasi, miten ankanpoikaset alkoivat kuoriutua munistaan.

Ankat saavat elää naisen lemmikkikanojen seurassa

Charlilla on aiempaa kokemusta linnuista, sillä hänellä on entuudestaan lemmikkeinä kanoja. Nainen kertookin, että munista kuoriutuneet ankanpoikaset, Beep, Peep ja Meep, pääsevät elämään hänen lemmikkeinään kanojen lisäksi.

Charli hehkuttaa kokeilua mahtavaksi, mutta ei kuitenkaan tekisi sitä enää uudestaan.

– Ainoa syy, miksi pystyin nyt kokeilemaan tätä, on se, että olen lomautettuna. Minulla on aikaa kasvattaa ne sen ikäisiksi, etteivät ne tarvitse minua enää pitkin päivää. Normaaleissa olosuhteissa tämä ei olisi ollut mahdollista tai reilua poikasille, Charli sanoo.

Charli perusti uusille tulokkaille oman Instagram-tilin.Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Yhtiöiden edustajien mukaan vastaavat tapaukset harvinaisia

Waitrose-markettiketjun edustaja sanoo, että valkoisten ankkojen sukupuolen erottaminen voi olla “pahamaineisen” hankalaa. Tästä syystä yksittäinen uros voi joskus eksyä naaraiden joukkoon. Jos näin käy, muna voi hedelmöittyä, jolloin siitä voi syntyä poikanen.

– Kasvattajamme työskentelevät kovasti sen eteen, että urokset ja naaraat erotetaan oikein. Joskus harvoin uros voi kuitenkin jäädä naaraiden joukkoon, sillä sukupuolen tunnistaminen on vaikeaa. Tällaiset tapaukset ovat kuitenkin erittäin harvinaisia, yrityksestä kommentoidaan.

– Joskus vastaan voi tulla myös tapauksia, joissa luonnonvarainen ankka eksyy kasvatettujen ankkojen joukkoon. Nämäkin tapaukset ovat harvinaisia.

Munien tuottajayritys, Clarence Court Farms, jatkaa markettiketjun kanssa samoilla linjoilla.

– On huomattavan pieni mahdollisuus, että munista kuoriutuu ankanpoikanen. Tiedostamme kuitenkin, ettei se ole mahdotonta, yrityksestä sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat