Villi pöllö päätyi ojanpohjalle, koska oli liian lihava lentämään – syynä poikkeukselliset herkkuapajat: ”Se on vain mässäillyt liikaa”

Pöllö yllätti perheen joulukuusesta 0:46
Yhdysvaltalaisperhe yllättyi toden teolla tuotuaan aidon joulukuusensa sisään. Puun mukana tuli kyytiläinen – nimittäin pöllö!

Brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö pelasti ojasta pöllön, joka oli liian lihava lentämään, kertoo muiden muassa BBC.

Suffolk Owl Sanctuary -järjestö törmäsi erikoiseen tapaukseen tammikuun alussa, kun ojasta löytyneen minervanpöllön lentokyvyttömyyden syyksi ei paljastunutkaan vamma vaan yksinkertaisesti lihavuus.

Minervanpöllö painaa tavallisesti 140–200 grammaa. Kyseinen naaraslintu painoi karkeasti laskien kolmanneksen normaali enemmän, 245 grammaa, ja oli täten ”äärimmäisen ylipainoinen”. Eritoten reisiin ja vatsaan kertyneet liikakilot estivät pöllöä lentämästä, mikä saattaa selittää sen ojaan päätymistä sulkien kastumisen lisäksi.

Huomattavasta pyöreydestään huolimatta pöllö oli terve.

Äärimmäisen ylipainoinen pöllö painoi ennen laihdutuskuuria 245 grammaa. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Hiirillä mässäily näkyi vyötäröllä

Instagramissa kuvan lihavasta minervanpöllöstä jakanut Suffolk Owl Sanctuary kertoo olevan äärimmäisen harvinaista, että villit linnut lihovat vastaavalla tavalla. On mahdollista, että yksi syy on Britanniassakin koettu märkä ja lämmin joulukuu. Olosuhteet ovat saaneet hiiri- ja myyräkannat kasvamaan alueella, josta lihava minervanpöllö löydettiin.

– Saalistajille tämä on ollut erittäin hyvä vuosi, joten luulen, että se on vain mässäillyt liikaa ja tullut erittäin pulskaksi, pöllöä hoitanut haukankasvattaja Rufus Samkin sanoo yhdysvaltalaiselle CNN-uutiskanavalle.

Tiukka dieetti toi tuloksia nopeasti

Jyrsijöillä mässäily loppui ainakin hetkellisesti, kun ihmiset ottivat pöllön huomaansa. Lihava lintu pistettiin tiukalle laihdutuskuurille, joka poiki nopeasti tuloksia. Muutamassa viikossa 20–30 grammaa hoikistunut pöllö on nyt lähempänä luonnollista painoaan ja se voidaan päästää takaisin luontoon.

Järjestön työntekijät toivovat, etteivät enää törmää kyseiseen herkkusuuhun.

– Toivottavasti se on oppinut pitämään painonsa kurissa, jotta voi paeta saalistajiaan, Samkin sanoo BBC:lle.

Lue myös:

    Uusimmat