Brittimediat: Presidentti Trumpin torjuma kultainen vessanpönttö varastettiin Winston Churchillin lapsuudenkodista

Yhdysvalloissa suurta kiinnostusta herättänyt täyskultainen vessanpönttö on aiheuttanut sydämentykytyksiä myös Britanniassa, minne se vietiin pari päivää sitten osaksi taidenäyttelyä.

Brittimediat kertovat, että 18 karaatin kullasta valmistettu pytty vietiin lauantain vastaisena yönä Blenheim Palacesta, joka tunnetaan muun muassa pääministeri Winston Churchillin synnyinkotina. Lehtien mukaan poliisi löysi pöntön myöhemmin.

Italialaisen taiteilija Maurizio Cattelanin luoma pyttyteos on viralliselta nimeltään America. Se on täysin toimiva ja käyttökelpoinen wc-istuin, arvoltaan noin miljoona puntaa.

Teos oli aiemmin näytteillä New Yorkissa Guggenheimin museossa. Museokävijät jonottivat innolla tilaisuutta päästä asioimaan pöntöllä ja yleisön suosion odotettiin kasvavan suureksi myös Blenheim Palacessa. Kävijöiden istuntoaika on rajoitettu kolmeen minuuttiin.

Istuin nousi otsikoihin edellisen kerran viime vuonna, kun Valkoinen talo pyysi Guggenheimilta lainaksi Vincent van Goghin teosta. Guggenheimin pääkuraattori Nancy Spector kieltäytyi, mutta tarjosi presidentti Donald Trumpille sen sijaan kultaista pönttöä pitkäaikaislainaan. Valkoinen talo ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen.

Blenheim Palace ilmoitti pitävänsä ovensa suljettuina iltapäivään asti, mutta ei vahvistanut lehtitietoja murtovarkaudesta.

 

Lue myös:

    Uusimmat