Brittiläinen yhtiö sai miljoonasakot laittomasta jäteviennistä Intiaan ja Indonesiaan

Iso-Britannian suurin jäteyhtiö Biffa on saanut 1,5 miljoonan punnan sakot, kun se vei jätepaperiksi merkittyjä laittomia jätteitä kierrätettäväksi Intiaan ja Indonesiaan.

Asiasta kertoi The Guardian.

Viime viikolla yhtiö tuomittiin yli 1 000 tonnin kotitalousjätteen lähettämisestä Intiaan ja Indonesiaan. Vuosina 2018-2019 yhtiö lähetti näihin maihin kymmeniä tuhansia säilyketölkkejä, muovikasseja ja vaatekappaleita, joiden se väitti olevan jätepaperia.

Ympäristövirasto nosti syytteen Biffaa vastaan paljastettuaan vientisopimukset valtavien jätemäärien lähettämisestä.

Ympäristöviraston jätesääntelyn johtaja Malcolm Lythgo kertoi yhtiön toimittaneen kiellettyjä materiaaleja kehitysmaihin ilman asianmukaista järjestelmää, joka estäisi vastaavia rikkomuksia.

– Tuomio osoittaa, että jokainen jätettä tuottava ja käsittelevä yhtiö joutuu viemään materiaalit laillisesti ja turvallisesti kierrätettäväksi, Lythgo sanoo.

Miljoonasakko on yhtiölle toinen lyhyen ajan sisään, sillä yhtiö on lähettänyt jätteitä OECD-maiden ulkopuolelle ennenkin. Edellisen tuomion yhtiö sai vuonna 2019, kun se oli lähettämässä laitonta kotitalousjätettä Kiinaan.

Biffa kommentoi ympäristöviraston nostamaa syytettä, joka ei ollut yhtiön mukaan yleisen edun mukainen. Se poisti kuitenkin lausunnon verkkosivuiltaan. Yhtiö kommentoi sakkorangaistusta Guardianille.

– Otamme vastuun ympäristönhoidosta erittäin vakavasti ja hyväksymme tuomioistuimen tuomion. Emme vie enää jätepaperia OECD-maiden ulkopuolelle ja tarkastelemme toimenpiteitämme. Varmistamme, että korjaamme ne tämän tuomion perusteella, Biffa lausui.

Ympäristövirasto on tehostanut toimintaansa viime vuonna laittoman jäteviennin estämiseksi. Virasto sai haltuunsa lähes 23 000 tonnia sopimatonta jätettä ja esti niiden siirron toisiin maihin.

Biffa on tienannut kuukausittaisilla jätteiden siirtosopimuksilla rahaa ja tuomion piirissä olevien sopimusten arvo oli melkein 40 000 puntaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja