Kuva: Briteillä on erikoinen automaku – ja tämä tutkimus todistaa sen

Brittiläisen yliopistoprofessorin tutkimuksen mukaan maan unelma-auto on yhdistelmä kahdeksaa eri automallia.

Brittien unelma-auto on nyt virallisesti selvitetty. Lopputuloksen saamiseksi tarvittiin kuvien psykologista analyysia sekä 2000 britin mielipide. Privilege autovakuutuksen tilaamassa tutkimuksessa Stirlingin yliopiston professori Peter Hancock selvitti vastaajien lempiautot sekä niiden suosikkiominaisuudet.

Hancock päätyi lopulta kasaamaan unelma-auton yli 3800 erilaisesta tiedonmurusesta, jotka koskivat niin auton väriä, muotoa ja kokoa, etuvalojen suuntaa, ovien symmetriaa, sivupeilien korkeutta kuin tuulilasin kulmaakin.

Lopputuloksena oli musta kahdeksasta eri autosta koottu superajokki, jossa yhdistyivät Audi A1, Aston Martin DB9, Citroën C4 Picasso, Lamborghini Gallardo, Mini Cooper, Rolls-Royce Phantom, Range Rover Evoque ja Triumph Spitfire.

– Tutkimus oli erittäin mielenkiintoinen. Minua kiehtoi eniten se, kuinka miehet ja naiset ajattelivat kovin samalla lailla – heidän lempiautonsa olivat samat jokaisessa kategoriassa ja he olivat yhtä mieltä jopa mustasta väristä, Hancock kertoo tiedotteessa.

Privilege autovakuutusten johtaja Charlotte Fielding puolestaan kommentoi, kuinka jokaisella on unelma-auto, mutta harvalla on mahdollisuutta siihen.

– Tämä sai meidät ajattelemaan, että jos esimerkiksi ostohinta ja vakuutus eivät vaikuttaisi päätökseen, miltä täydellinen auto näyttäsi? Nyt tiedämme ja tulos on todella silmiinpistävä.

Valmis auto tuokin lähinnä mieleen Simpsonit-piirretyssä esiintyneen The Homer-ajoneuvon, joka yhdisteli sumeilematta erilaisia ominaisuuksia saaden aikaan varsin omaperäisen ajokin.

Lue myös:

    Uusimmat