Britannia antoi matkustusvaroituksen Ruotsiin – varoittaa terrori-iskuista

Ruotsissa poltettiin jälleen koraani – poliisi joutui puuttumaan jälkikahakkaan 1:06
MTV Uutiset seurasi aiemmin tässä kuussa Koraanin polttamista ja sen aiheuttamaa jälkikahakkaa tukholmalaisella rannalla Ruotsissa.

Britannian ulkoministeriö varoittaa päivitetyssä Ruotsin-matkustustiedotteessaan terrori-iskujen mahdollisuudesta. 

Tiedotteen mukaan terroristit pyrkivät erittäin todennäköisesti iskemään Ruotsissa.

Ministeriö varoittaa, että iskut saattavat olla summittaisia ja niitä saatetaan tehdä myös paikoissa, joissa ulkomaalaiset käyvät. Siksi Ruotsissa oleilevia kannustetaan pysymään tarkkaavaisina julkisilla paikoilla.

Matkustustiedotteen mukaan Ruotsin viranomaiset ovat onnistuneesti estäneet useita suunniteltuja iskuja ja tehneet lukuisia pidätyksiä.

Myös Yhdysvaltojen ulkoministeriö muutti matkustustiedotettaan jo heinäkuussa kohonneen terrorismin uhan vuoksi. Tiedotteessa sanotaan terroristien voivan iskeä varoittamatta esimerkiksi hotelleihin, ravintoloihin, ostoskeskuksiin, kirkkoihin, lentokentille tai muihin julkisiin paikkoihin.

Ruotsin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Henrik Landerholm sanoo tänään julkaistussa lausunnossaan Ruotsin turvallisuustilanteen huonontuneen ja maahan kohdistuvan uhkatason nousseen muun muassa Koraanin polttamisten vuoksi. Hän kertoo hallituksen ja vastuuviranomaisten seuraavan tilanteen kehittymistä.

Landerholmin lausunnossa opastetaan myös ulkomailla olevia ruotsalaisia ja Ruotsiin liittyviä yrityksiä erityiseen varovaisuuteen.

Ruotsin ja monien muslimimaiden välit ovat kiristyneet sen jälkeen kun useissa mielenosoituksissa on häpäisty Koraani muun muassa sytyttämällä sen sivuja tuleen.

Lue myös:

    Uusimmat