Briatoren kohtalo surettaa Mosleyta

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Max Mosley pitää Renault-tallin maanantaina saamaa kahden vuoden ehdollista kilpailukieltoa sopivana rangaistuksena Singaporen GP:n kolarijupakasta.

Mosley kertoi myös olevansa pahoillaan Renault'n ex-tallipäällikön Flavio Briatoren saamasta elinikäisestä toimitsijakiellosta FIA:n alaisiin sarjoihin. Julkisuudessa on esitetty vihjailuja siitä, että Mosley olisi halunnut kostaa Briatorelle vanhoja kaunoja.

- Tämä on surullista, sillä hän on työskennellyt moottoriurheilun parissa 20 vuotta, tai itse asiassa kauemminkin. On surullista nähdä uran päättyvän tällä tavalla, mutta mitä muutakaan olisimme voineet tehdä? Mosley sanoi.

Renault-tallin sulkeminen formula ykkösistä olisi kuitenkin Mosleyn mielestä ollut liian ankara rangaistus, sillä nykyisten tietojen valossa ainoastaan tallin johtohenkilöt olivat tietoisia Nelson Piquet juniorin kolarin tahallisuudesta.

- Mielestäni päätös oli oikea. Syy pantiin sinne minne pitikin. Annoimme kovimman mahdollisen rangaistuksen, sulkemisen lajin parista. Koska Renault on kuitenkin osoittanut, ettei heillä ollut mitään moraalista vastuuta tapahtuneesta - Renault-talli ei tiennyt ja yhtiö vieläkin vähemmän - välittömän rangaistuksen langettaminen olisi ollut väärin näissä olosuhteissa, Mosley katsoi.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat