Kyllönen: Mosley heilutti ruoskaa vielä kerran

MTV3:n formulaselostaja Matti Kyllönen ei juuri yllättynyt Kansainvälisen autoliitto FIA:n maanantaisesta päätöksestä päästää Renault-talli kuin pälkähästä vuoden takaisen Singaporen osakilpailun tapahtumista.

- Tämä päätös oli ennakoitavissa tuntien FIA:n käyttäytymismallien aikaisemmilta ajoilta, vähän samantyylisistä tapauksista. Tämä on poliittisesti niin herkkä tilanne, kun FIA ei voi menettää yhtään tallia minkään syyn takia, Kyllönen puntaroi MTV3:lle.

- Ari Vatanenhan vihjaili vähän, että ei ole oikein, että FIA tekee tämän tyyppisiä päätöksiä, ja olen vähän samaa mieltä. Kun jokaisella osapuolella on oma lehmä ojassa, niin se päätös ei voi olla ihan vedenpitävä joka suuntaan. FIA:n päätöksenteko-organisaatiohan on vähän tällainen vesileimasin, että miten se kantaa ja miten se kestää.

Renault'n irtisanoutunut tallipäällikkö Flavio Briatore tuomittiin ikuiseen osallistumiskieltoon FIA:n alaisissa moottoriurheilulajeissa ja - tapahtumissa. Kyllönen arvelee, että tämä oli FIA:n puheenjohtajan Max Mosleyn viimeinen kosto Briatorelle.

- Mitä Briatoreen sitten tulee, niin säälittää. Vielä annetaan ruoskan laulaa. Toisaalta tekee mieli sanoa, että miksi siellä ei kukaan kuitenkaan uskaltanut edes vähän puolustaa. Ainakaan vielä ei ole tullut esille minkäänlaisia lausuntoja esimerkiksi Bernie Ecclestonen suunnasta. Berniehän on yhtiökumppani Flavion kanssa ja he ovat hyviä ystäviä keskenään.

- Onko se ystävyyskin mennyt poikki ja onko tässä ihan puhtaasti pelattu Max Mosleyn sanelemin säännöin ja kaikki muut on joutunut vaikenemaan. Kyllä tässä ihan selvästi haisee se, että tässä ruoska heiluu vielä tosi raskaasti ja sen heiluttajana on Max Mosley, näkee Kyllönen.

Lue myös:

    Uusimmat