Piquet julkisti tilityksen Briatoresta ja uransa jatkosta

Nelson Piquet junior myöntää, että Singaporen GP:n tahallisen kolaroinnin paljastaminen ja ex-talliaan Renault'a vastaan kääntyminen vaikeuttaa hänen F1-uransa jatkoa.

- Ymmärrän sen, että minun täytyy aloittaa urani nollapisteestä. Voin vain toivoa, että jokin talli ymmärtää, kuinka pahasti minua tukahdutettiin Renault'lla, ja antaa minulle tilaisuuden osoittaa, miten lupaava urani oli F3- ja GP2-sarjoissa. Sen voin vakuuttaa, ettei formula ykkösissä ole toista kuljettajaa, joka olisi yhtä päättäväinen todistamaan kykynsä, Piquet kommentoi maanantaina julkistamassaan tiedotteessaan.

Piquet kolaroi tahallaan viimevuotisen Singaporen GP:n 14. kierroksella tallipäällikkö Flavio Briatoren ja insinööriosaston johtajan Pat Symondsin pyynnöstä. Kolari toi radalle turva-auton, joka auttoi tallin toisen kuljettajan Fernando Alonson kisan voittoon.

- Kadun katkerasti päätöstäni noudattaa saamaani käskyä. Toivon joka päivä, etten olisi tehnyt niin, Piquet sanoo.

- Myönteisin puoli asian tuomisessa FIA:n tietoon on se, ettei tällaista tapahdu enää koskaan uudestaan.

- Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana minun on täytynyt oppia joitain erittäin vaikeita opetuksia ja pohtia uudelleen, mikä on tärkeää elämässä. Minun rakkauteni formula ykkösiä kohtaan ja haluni ajaa kilpaa ei ole muuttunut, Piquet tilittää.

Piquet on tyytyväinen siitä, että sai tuotua julki sen julman tavan, jolla hänen managerinaan ja tallipäällikkönään työskennellyt Flavio Briatore kohteli häntä.

- Minun tilanteeni Renault'lla muuttui painajaiseksi. Olin unelmoinut F1-kuljettajaksi pääsemisestä ja työskennellyt uutterasti sen eteen, mutta sitten löysin itseni Briatoren armoilta. Hänen todellinen luonteensa, josta ovat aiemmin tienneet vain ne, joita hän on aiemmin kohdellut tällä tavalla, on nyt yleisesti tiedossa.

- Briatore oli minun managerini, kuten myös tallipäällikköni. Hänellä oli minun tulevaisuuteni käsissään, mutta hän ei välittänyt siitä lainkaan. Singaporen GP:n aikoihin hän oli hylännyt minut ja ajanut minut elämäni alhaisimpaan kohtaan. Nyt kun olen päässyt pois siitä tilanteesta, en voi uskoa, että suostuin siihen suunnitelmaan, mutta kun se esitettiin minulle, en ajatellut voivani kieltäytyä.

- Kun nyt kuuntelen Briatoren reaktioita minun kolariini ja hänen viimeksi kuluneen kahden viikon aikana lehdistölle antamiaan lausuntoja, minulle käy selväksi, että hän käytti minua vain hyväkseen ja sitten hylkäsi ja jätti pilkattavaksi, Piquet kertoo kohtelustaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat