Brian piti koronavirusta huijauksena kunnes sairastui vaimoineen itse – nyt vasta 46-vuotias puoliso Erin on kuollut: "Ajattelimme hallituksen käyttävän sitä hämätäkseen meitä tai sen liittyvän jotenkin 5G-verkkoon"

Tunnistatko itsessäsi näitä koronaväsymyksen merkkejä? HUS:n asiantuntija:"Nyt tarvitaan turnauskestävyttä" 6:00
Tunnistatko itsessäsi näitä koronaväsymyksen merkkejä? Asiantuntija kertoo tilanteen vaativan "turnauskestävyyttä".

Floridalainen taksikuski Brian uskoi väitteisiin siitä, että koronavirus on huijaus. Sitten hän puolisoineen sairastui ja hänen vaimonsa kuoli sairauden jälkivaikutuksiin, kertoo BBC.

Brian  Lee Hitchens oli vaimonsa Erinin kanssa lukenut verkosta väitteitä, että koronavirus olisi sepitettä, liittyisi 5G-verkkoihin ja vastaisi flunssaa. Salaliittoteorioihin uskova pariskunta ei tämän vuoksi pyrkinyt suojautumaan virukselta tai hakenut apua, kun he sairastuivat toukokuussa.

Brian parani sairaudesta, mutta hänen 46-vuotias vaimonsa Erin sairastui vakavasti ja kuoli tässä kuussa virukseen liittyvien sydänongelmien vuoksi. Hän kuului taudin riskiryhmään muun muassa astman vuoksi.

"Tämä on oikea virus"

BBC:n haastattelussa mies kertoi toivovansa, että olisi uskonut virukseen alusta asti.

– Tämä on oikea virus joka vaikuttaa ihmisiin eri tavoilla. En voi muuttaa mennyttä. Voin vain elää tänään ja tehdä parempia valintoja tulevaisuudessa, mies kertoo.

Ei vain yhtä uskomusta

Brian kertoo, ettei hänellä ja Erinillä ollut yhtä tiettyä uskomusta koronaan liittyen, vaan uskomukset vaihtelivat heidän Facebookissa kohtaamiensa teorioiden myötä.

– Me ajattelimme hallituksen käyttävän sitä hämätäkseen meitä tai sen liittyvän jotenkin 5G-verkkoon, hän kertoo.

Tapahtuneen jälkeen Brian kirjoitti asiasta Facebook-julkaisun, joka lähti leviämään sosiaalisessa mediassa. Julkaisussa hän kertoi, miten oli tullut harhaanjohdetuksi nettiväitteiden myötä.

Lue myös:

    Uusimmat