Brian piti koronakriisiä liioiteltuna, kunnes sairastui itse – varoittaa nyt muita: "En halua nähdä kenenkään kokevan samaa kuin minä"

Ensihoitaja-äiti palasi kotiin kuuden viikon jälkeen – liikuttava kohtaaminen 2:07
Kotiin koronataistosta palaava ensihoitaja Leilani Williams-LeMonier päätti yllättää lapsensa toden teolla kuuden viikon poissaolon jälkeen. Koskettava kohtaaminen äidin kanssa tallentui videolle! 

Amerikkalainen Brian tunnustaa, että uskoi itsekin aiemmin salaiittoteorioihin koronaviruksesta ja piti kriisiä suuresti liioiteltuna. Mies kuitenkin muutti mielipidettään täydellisesti, kun hän vaimoineen sairastui koronavirukseen.

Koronaviruskriisin vakavuus selvisi amerikkalaismiehelle vasta oman kokemuksen kautta. Floridalainen Brian Hitchens piti aiemmin koronakriisiä liioiteltuna, mutta sairastui sitten itse, kertoo NBC.

Uskoi aiemmin, että kriisiä on liioiteltu

Aiemmin Brian oli Facebookissa julistanut, että vaikka aikoo kunnioittaa hallituksen tekemiä päätöksiä, hän ei pelkää virusta. Syvästi uskonnollinen mies uskoi, että virustilannetta on liioiteltu.

– Oletin, että ehkä hallitus yrittää jotakin, ja he vain heittivät sen [viruksen] ilmoille harhauttaakseen meitä, salaliittoteoreetikoksi itsekin tunnustautuva Brian kertoi haastattelussa paikalliskanava WPTV:lle.

Mies myöntää, että piti aiemmin kasvomaskeja ja kertakäyttöhanskoja hysteriana ja oletti viruksen olevan salaliitto.

Sitten sekä Brian että hänen vaimonsa Erin sairastuivat covid-19-tautiin. Nyt Brianin mieli on viruksen suhteen muuttunut.

– En halua nähdä kenenkään kokevan samaa kuin minä, hän totesi sairaudestaan

– Ei tämä ole pelottelutaktiikka tai keksitty juttu.

"Moni pitää edelleen koronavirusta feikkikriisinä, kuten itsekin yhdessä vaiheessa tein..."

Brian on kertonut sairastumisestaan avoimesti Facebookissa ja kannustaa nyt ihmisiä ottamaan koronaviruksen vakavasti.

– Moni pitää edelleen koronavirusta feikkikriisinä, kuten itsekin yhdessä vaiheessa tein. En ajatellut, ettei oikeaa virusta ole, vaan ajattelin, että sitä liioitellaan eikä asia ole niin vakava, Brian kertoi seuraajilleen.

Brian kertoi paikallisuutisille uuttuneista näkemyksistään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kaikesta huolimatta Erin ja Brian sairastuivat ja saivat sitten sairaalasta karun arvion: kummallakin epäiltiin koronavirustartuntaa. Pari yritti ensin sairastaa kotioloissa, mutta päätyi oireiden edettyä sairaalahoitoon.

– Muutamassa päivässä oloni parani, mutta vaimoni huononi ja lopulta hänelle annettiin rauhoittavaa ja hänet pantiin hengityskoneeseen, Brian kuvailee.

Vaimo ei ole toipunut

Pari on Brianin mukaan viettänyt jo viikkoja sairaalahoidossa. Mies kertoo yrittäneensä hyväksyä sen tosiasian, ettei Erin ehkä selviä, sillä tämän tila ei ole kohentunut samaa tahtia Brianin kanssa.

– Joten ajatelkaa sitä, mitä olen kirjoittanut, ja ajatelkaa, onko tämä feikkikriisi. Koronavirus vaikuttaa ihmisiin eri tavoilla, Brian kuvailee.

– Tämän kanssa ei pidä pilailla, kiltit, kuunnelkaa viranomaisia ja noudattakaa asiantuntijoiden ohjeita.

Brian kertoo saaneensa runsaasti tarjouksia tv-esiintymisistä, mutta kertoo esimerkiksi kieltäytyneensä CNN:n haastattelusta ja olevansa tyytyväinen paikallisuutisille antamaansa haastatteluun.

Kiittelee vuolaasti sairaanhoitajia

Brian kertoo, että hänen koronatestituloksensa oli toukokuussa viimein negatiivinen. Toipuva mies kiittelee vuolaasti lääkäreitä ja hoitajia, jotka tekevät kovasti töitä auttaakseen muita.

– Rakastan kaikkien asennetta sairaalassa, he kohtelevat meitä kuin olisimme merkityksellisiä sen sijaan, että kohtelisivat meitä kuin roskaa. Se merkitsee minulle paljon, koska on olemassa ihmisiä, jotka kohtelevat sairastuneita kuin he olisivat jätettä, Brian kirjoitti.

– Hoitajillakaan ei ole helppoa, hoitajani kertoi minulle eilen, että joskus töistä on vaikeaa lähteä, koska olet työasussa ja jos pysähdyt johonkin tankkaamaan, ihmiset näkevät hoitajan asusi ja automaattisesti ajattelevat, että olet ollut covid-19-potilaiden lähellä, ja välttelevät sinua kuin ruttoa. Joten muistakaamme kaikkia hoitajia ja sairaalahenkilökuntaa, pidetään heidät rukouksissamme, koska heilläkään ei ole helppoa.

Lue myös:

    Uusimmat