Bozarskin kyljykset ka skoonen perunoita 15.6.2000

Toim. Kati Nappa
Suomen Keittiömestariyhdistys täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Historiikin aiheesta ovat kirjoittaneet ruokatutkija Merja Sillanpää ja keittöpäällikkö Eero Mäkelä, jotka ovat vieraina aamutuimaan.

400-500 g jauhettua broilerin tai
kananlihaa tai (1/2 broileria ja 1/2 vasikkaa)
1 muna
2 keltuaista
2 kuoretonta ranskanleipäviipaletta
1 dl maitoa
1 dl (kuohu)kermaa suolaa, pippuria

Liota leipäviipaleet maidossa ja purista kuivaksi. Lisää ne jauhelihan ja muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä 1/2 tuntia. Levo pötköksi korppujauhoteltulla leivinlauidalla. Jaa kahdeksaan osaan. Muotoile kyljyksiksi ja painele halutessasi korppujauhoihin. Paista voissa keskilämmöllä. Voit halutessasi myös grillata kyljykset (ilman korppujauhotusta). Tarjoa lisäkkeeksi skoonen perunoita, parsakaalia, porkkanoita tai muita kasviksia.

Skoonen perunoita

n. 500 keitettyjä, kuorittuja perunoita
1 sipuli
2 dl maitoa
1 dl kuohu- tai ruokakermaa

suolaa, pippuria paistamiseen voita Kuutioi perunat ja hienonna sipuli. Paista kummatkin kevyesti. Lisää joukkon maito ja kerma ja anna kiehua kunnes kerma saostuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele sekaan tilliä tai ruohosipulia.

Lue myös:

    Uusimmat