Bothnia's Wine Variksenmarjaviini

  • Bothniaplain Oy
  • Hinta: 9,75€
  • Alkon nro: 957416 (Tilausvalikoima)

Pohjanmaan viinitila Bothniaplain Oy perustettiin tuottamaan laadukkaita juomia, matkailupaketteja, lahjatuotteita sekä tilaisuuksia. Se sijaitsee Keski-Pohjanmaalla Vetelin kunnassa. Tilan toimintamallin kehittelyssä on käytetty esimerkkeinä eurooppalaisia viinitiloja, ja näin on luotu toimiva ja lämminhenkinen ympäristö.

Bothniaplain:in tuotteissa on suuri kotimaisuusaste ja niille on myönnetty Hyvää Suomesta - merkin käyttöoikeus. Raaka-aineina ovat kotimaiset korkealaatuiset viljellyt puhtaat sekä vahva-aromiset luonnonmarjat, hedelmät ja yrtit. Suomalaiset marja- ja hedelmäviinit ovat parhaimmillaan nuorina ja niiden elinkaari on lyhyempi kuin rypäleviinien. Ne kannattaa nauttia noin 2 vuoden aikana valmistuksesta.

Tämä viini on väriltään runsas ja sävyltään karmiinin punainen. Tuoksu on nuori ja raikas. Siinä hedelmäisyyttä ja lääkemäisyyttä. Maku on kuiva, raikas sekä hedelmäinen. Viini muistuttaa hiukan italialaista valpolicellaa jossa on hedelmäinen ja hapokas hieman kevyehkö maku.

Minkä kanssa?

Tällainen kevyehkö ja maukkaan hedelmäinen viini on parhaimmillaan keskiaromaattisten liharuokien kanssa. Tomaattiset kanaruoat sekä porsaanliharuoat ovat hyviä vaihtoehtoja. Toisaalta grillatut hiven maustetut ruoat toimivat myös hyvin, sillä viinissä ei ole paljoa parkkihappoja, jotka korostaisivat ruoan tulisuutta.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja