Tässä reseptissä yhdistyvät kätevästi pakastepullataikina ja -piparitaikina.
Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja kuivattujen marjojen avulla.
Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä kuumalla liköörivedellä.
Riitta Korhonen, Christina Aaltio ja Arja Savela valmistivat Bostonpullaa Piparkakkutäytteellä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012, katso video tästä linkistä.
Tasareunainen torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24-28 cm
1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg)
1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
150 g kuivattuja puolukoita tai karpaloita (esim. Biokia)
3-4 rkl puolukka- tai karpalolikööriä
rasvaa vuoan voiteluun
Pinnalle:
munaa, raesokeria
Levitä pullataikinalevyt erilleen sulamaan ja kohoamaan jauhotetun leivinpaperin päälle pellille n. 40-asteiseen uuniin (peitettyinä). Laita kuivatut marjat turpoamaan likööriin taikinoiden sulamisen ajaksi.
Voitele isohko tasareunainen torvellinen irtopohjavuoka. Nipistele kaksi pullataikinalevyä kapeista päistään kiinni ja aseta vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Kauli päälle reilu 100 g piparitaikinaa.
Yhdistä nipistellen loput kuusi pullataikinalevyä yhdeksi isoksi levyksi, n. 50 x 40 cm. Kaaviloi sen päälle loppu sulanut piparitaikina (reilu 300 g) ja levitä vielä päälle kuivatut marjat liemineen. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n. 10 palaa. Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn. Mikäli palat eivät mahdu vuokaan, tee niistä erikseen kierrepullia.
Kohota pullakakkua puolisen tuntia lämpimässä paikassa. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min. Peitä foliolla ja jatka paistamista vielä n. 15 min. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja marjojen avulla. Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä kuumalla liköörivedellä.
VINKKI: Kokeile Piparitaikinan tilalle Kauramurotaikinaa, kun ei ole joulun aika. Jos sinulla ei ole reiällistä vuokaa, laita kierrepullapala reiän paikalle, paista tällöin 175 asteessa ja pidempään, jotta kypsyy myös keskeltä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Uusimmat
-
14:50
Sébastien Ogier näpäytti luottotahoa – rallisuuruudelta erikoisratkaisu
-
14:33
Kuuban pikakiituri nakutti huippuvauhtia – Timanttiliigan avauksessa kärkituloksia
-
14:16
Presidentti Stubbin kissa on kuollut
-
14:16
Kansaneläkkeiden maksu loppuu 25 000 ulkomailla asuvalta suomalaiselta – näin he jatkossa elävät
-
14:14
Irakin yöllisen räjähdyksen syytä tutkitaan – väitteitä hyökkäyksestä
-
14:14
Poliisi tutkii American Idol -tähti Mandisan kuolemaa – löytyi kotoaan
-
14:04
Tutkimus selvitti, kannattaako lihapihvi korvata kasvisversiolla
-
14:02
MTV seuraa: SM-liigan finaalit käyntiin – Tappara saa taiturinsa takaisin, Ben Blood palaa Pelicansin vahvuuteen
-
13:58
Yksi pako on ylitse muiden: Janne "Nacci" Tranberg teki kirjan vankilapaoista istuen itse kiven sisässä
-
13:51
Billundin lentokenttä Tanskassa evakuoitiin pommiuhan takia
-
13:48
Ferraria vastaan on tehty protesti! Meneekö lähtölista uusiksi?
-
13:31
Lewis Hamilton keksi selityksen umpisurkealle esitykselleen
-
13:25
Rallitähdeltä huikea paljastus kesken kisan: Porsche-luksusauton kohtalo panoksena tänä iltana
-
13:23
Oulussa kateissa ollut iäkäs nainen löytyi
-
13:08
Harry Stylesia vainonnut stalkkeri sai vankeustuomion – lähetti laulajalle alle kuukaudessa 8000 postikorttia
-
12:46
Hirviömäinen aalto kesytetty 100 kilometrin tuntivauhdilla – näin hurja suoritus syntyi
-
12:42
Johanna Puhakka ja Samuel Glassar paljastivat tulevien kaksostensa sukupuolen
-
12:38
IL: Oikeusministeri halusi vaihtaa valtionsyyttäjän ja päätyi hajottamaan rasismityöryhmän – näin vastaa Leena Meri
-
12:31
EK12: MM-rallin huimassa voittotaistossa maaginen veto: "Kaikki riskit käytössä" – MTV seuraa
-
12:31
Miten eroon ripsiäisistä, entä villakirvasta? Näin tunnistat ja hoidat viherkasviasi kalvavat tuholaiset
-
Lataa lisää