Bostonpulla piparkakkutäytteellä

Tässä reseptissä yhdistyvät kätevästi pakastepullataikina ja -piparitaikina.

Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja kuivattujen marjojen avulla.

Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä kuumalla liköörivedellä.

Riitta Korhonen, Christina Aaltio ja Arja Savela valmistivat Bostonpullaa Piparkakkutäytteellä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012, katso video tästä linkistä.

Tasareunainen torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24-28 cm

1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg)
1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
150 g kuivattuja puolukoita tai karpaloita (esim. Biokia)
3-4 rkl puolukka- tai karpalolikööriä
rasvaa vuoan voiteluun

Pinnalle:
munaa, raesokeria

Levitä pullataikinalevyt erilleen sulamaan ja kohoamaan jauhotetun leivinpaperin päälle pellille n. 40-asteiseen uuniin (peitettyinä). Laita kuivatut marjat turpoamaan likööriin taikinoiden sulamisen ajaksi.

Voitele isohko tasareunainen torvellinen irtopohjavuoka. Nipistele kaksi pullataikinalevyä kapeista päistään kiinni ja aseta vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Kauli päälle reilu 100 g piparitaikinaa.

Yhdistä nipistellen loput kuusi pullataikinalevyä yhdeksi isoksi levyksi, n. 50 x 40 cm. Kaaviloi sen päälle loppu sulanut piparitaikina (reilu 300 g) ja levitä vielä päälle kuivatut marjat liemineen. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n. 10 palaa. Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn. Mikäli palat eivät mahdu vuokaan, tee niistä erikseen kierrepullia.

Kohota pullakakkua puolisen tuntia lämpimässä paikassa. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min. Peitä foliolla ja jatka paistamista vielä n. 15 min. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja marjojen avulla. Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä kuumalla liköörivedellä.

VINKKI: Kokeile Piparitaikinan tilalle Kauramurotaikinaa, kun ei ole joulun aika. Jos sinulla ei ole reiällistä vuokaa, laita kierrepullapala reiän paikalle, paista tällöin 175 asteessa ja pidempään, jotta kypsyy myös keskeltä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat