Borssikeitto ja pannuleipää

Borssikeitto (4 annosta)

  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 5 punajuurta
  • 1/4 valkokaali
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • maustepippuria
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl viinietikkaa
  • suolaa

Suikaloi kasvikset ja juurekset. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio sekä maustepippuria. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla. Mausta keitto lopuksi etikalla, sokerilla sekä suolalla.

Pannuleipä

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 pkt hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia tai hunajaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • 1 tl oreganoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi sekä kaurahiutaleet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää ruokaöljy. Jatka alustamista niin että taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää. Painele taikina heti pieneen uunipannuun ja kohota n. 20 minuuttia. Voitele pinta vedellä, maidolla tai öljyllä ja ripottele päälle oreganoa. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Resepti: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja