Blockfest-festivaali siirtyy ensi kesään – syynä viranomaislinjaukset

3:12
Blockfestin järjestelyt aiheuttivat viime kesänä kritiikkiä.

Festivaalin järjestämisen ongelmina on muun muassa anniskelumääräykset sekä ulkomaalaistähtien lennättäminen Suomeen karanteeniohjeistuksineen. 

Tampereella järjestettävä Blockfest-festivaali siirtyy ensi vuoteen, kesälle 2021. Yritys ilmoitti asiasta Facebook-päivityksessään. Hip hop -festivaalin kohtalo oli pitkään auki ja sitä pohdittiin viime metreille. Se oli tarkoitus järjestää 21. - 22. elokuuta.

– Koronatilanne on Suomessa ja aivan erityisesti Pirkanmaalla parantunut merkittävästi kesän edetessä. Tämän takia olemme kärsivällisesti odottaneet, suunnitelleet ja selvittäneet Blockfestin toteuttamismahdollisuuksia ensi kuuta ajatellen yhdessä lukuisten viranomaisten kanssa ennen kuin teemme hätäisiä päätöksiä, päivityksessä lukee. 

Blockfest on kuitenkin  päätynyt ratkaisuun, ettei sitä järjestetä. 

– Kyse ei ole niinkään vastuullisuudesta, joka on meille vuosittain itsestäänselvyys. Kyse on viranomaislinjauksista, jotka pakottavat vielä elokuussakin liian isoihin kompromisseihin. Blockfestia ei voisi niiden myötä kutsua enää Blockfestiksi eikä festivaali vastaisi sitä laatulupausta, jonka tarjoamme vuosittain.

- Päätös pohjautuu useampaan esteeseen, joista yhtenä suurimmista mainittakoon linjaus, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla täytyy olla oma istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä. Tämä siis silloin, kun alue on anniskelualuetta. Jos taas emme olisi toteuttaneet Blockfestia K18-festivaalina, se olisi sotinut kävijöidemme toivetta vastaan ja nurinkurisesti itse asiassa lisännyt epätoivottuja pullonkauloja jonotuksineen.

Tiedotteessa kirjoitetaan, että festivaalin järjestemiseen olisi tuottanut ongelmia myös se, kun yhdysvaltalaisia tähtinimiä olisi joutunut lennättämään Suomeen karanteenisäädöksinen, sekä lentoyhteyksien puuttumisineen.  

tapahtuman vastaava tuottaja Kalle Kallonen avaa päätöksen taustoja.

- Tavoitteena oli mahdollistaa paitsi toive festarikesän perinteikkäästä päätöksestä, myös tukea kotimaista tapahtuma-alaa ja sen ammattilaisia esiintyjistä kulissien takana työskenteleviin tekijöihin. Eniten tapahtuman siirtyminen harmittaa nimenomaan artistien, kumppanien, työntekijöiden sekä kävijöiden puolesta. Halusimme tehdä kaikkemme Blockfestin 2020 eteen.

Tämän vuoden festivaaleille ostetut liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden tapahtumaan. Blockfest lupaa ilmoittaa ensi kesän ajankohdan, ensimmäiset artistikiinnitykset sekä ohjeistukset lippukäytännöistä niin pian kuin mahdollista. 


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja