Blatter: Fifaa pitää uudistaa perusteellisesti

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter eroaa tehtävästään. Hän ilmoitti yllätyspäätöksestään lehdistötilaisuudessa Fifan päämajassa Zürichissä.

Eroilmoitus tuli vain neljä päivää sen jälkeen, kun Blatter oli valittu jatkokaudelle puheenjohtajana. Hän jatkaa toimessaan siihen asti, kunnes Fifa on ylimääräisessä kongressissaan valinnut uuden puheenjohtajan. Kongressin suunniteltu ajankohta on joulukuun 2015 ja maaliskuun 2016 välillä.

- Fifan organisaatiota pitää uudistaa perusteellisesti, Blatter sanoi eropuheessaan.

Blatter, 79, on toiminut Fifan puheenjohtajana vuodesta 1998 ja työskennellyt liitolle vuodesta 1975. Hän voitti viime perjantain vaalissa vastaehdokkaansa, jordanialaisen prinssi Ali bin al-Husseinin äänin 133-73.

Blatter kertoi asettuneensa ehdolle, koska ajatteli sen olevan jalkapallon parhaaksi. Puheessaan hän kuitenkin totesi nyt, että puheenjohtajakausien määrä on syytä rajata.

Fifan ympärillä puhkesi korruptioskandaali kaksi päivää ennen puheenjohtajavaalia. Joukko liiton keskeisiä vaikuttajia pidätettiin Zürichissä odottamaan syytteitä. Blatteria vastaan ei kuitenkaan ole nostettu syytteitä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja