Blaize, 8, treenaa kolme tuntia päivässä – äiti vannoo, että painojen nostelu on vapaaehtoista: "Minulle sanotaan, etten saisi pakottaa häntä"

Nykylapset  treenaavat kuin pienet aikuiset 3:05
Kun lasten urheiluseura mainostaa "ammattimaista otetta" harjoitteluun, moni pitää tätä hyvänä asiana. Ammattimaisuudessa piilee kuitenkin oma ongelmansa: moni lapsi treenaa jo kuin "pieni aikuinen".

8-vuotias Blaize treenaa tuntikausia joka päivä. Äidin mukaan hän ei maanittele poikaa treenaamaan, vaan lapsi haluaa itse nostella painoja.

Personal trainerina toimiva Jayne Tingle uskoo lapsensa olevan Ison-Britannian treenatuin nuori. 8-vuotias Blaize treenaa tuntikausia joka päivä, kertoo The Sun.

Jayne, 40, kertoi haastattelussa, että Blaize on kulkenut mukana kuntosalilla hänen kanssaan jo vauvana, ja nyt lapsi herää joka aamu puoli kuudelta nostelemaan painoja kolmeksi tunniksi.

Joka päivä koronakaranteenissa kodissani on sama rutiini: herään aikaisin, mutta joku on aina hereillä ennen minua. 8-vuotias poikani Blaize, Jayne kuvailee.

Tapaus ei ole ainoa laatuaan, sillä myös amerikkalainen Lyza, 10,  herää joka aamu puoli kuudelta treenaamaan. Hänenkin äitinsä vakuuttaa treenin olevan lapsen oma tahto.

"Jotkut äidit kritisoivat minua"

Jayne vakuuttaa, että Blaize on terve, syö paljon vihanneksia ja hedelmiä ja nukkuu tarpeeksi. Kaikki eivät kuitenkaan niele Jaynen väitteitä.

– Jotkut äidit kritisoivat minua. Minulle sanotaan, että hän on vain pieni ja se vaikuttaa hänen luihinsa tai kasvuunsa eikä ole normaalia. Minulle sanotaan, etten saisi pakottaa häntä.

"Jos hän ei halua tehdä sitä, hänen ei tarvitse"

The Sunin haastatteleman lääkärin mukaan liikuntaharrastus ei ole lapselle haitaksi, jos treeniä tehdään ja valvotaan oikein. Liiallinen tai aikuismainen treeni voi kuitenkin johtaa vammoihin ja muihin ongelmiin. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jayne kertoo varmistavansa, että Blaize treenaa valvottuna ja oikein.

Jos hän ei halua tehdä sitä, hänen ei tarvitse, Jayne sanoo.

"En ole koskaan pakottanut häntä nostamaan painoja"

Jayen mukaan hän ei maanittele poikaa treenaamaan, mutta Blaize itse saattaa olla vaativa ja vaatia äitiä treenin pariin.

En ole koskaan pakottanut häntä nostamaan painoja tai olemaan sporttinen. Se on alkanut hänen omasta aloitteestaan, mutta olen siitä hyvin ylpeä.

Selaa kuvia nuolilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat