Wahlroos: Tästä syystä kapitalistit pelkäävät parikymppisiä teknoyrittäjiä enemmän kuin työväenliikettä

Björn "Nalle" Wahlroosilta ilmestyy tänään uusi kirja Sateentekijät: Eräänlaiset päiväkirjat 1992–2001. MTV Uutiset Live seurasi pressitilaisuutta kello 10 alkaen.

Tämän päivän kapitalistit eivät enää pelkää työväenliikettä. He pelkäävät parikymppisiä teknoyrittäjiä, joiden kehittämä softa voi tuhota heidän yrityksensä liikeidean, kirjoittaa Wahlroos tuoreessa kirjassaan.

Wahlroos kertoo muistelmiensa toisessa osassa kiireisimpiä työvuosiaan, jotka huipentuivat vuosituhannen vaihteen internet-kuplaan.

Wahlroos toteaa teoksessa, että enää maailman kehitystä eivät ohjaa herttuat ja markiisit, tai edes suuryritysten teknokraattijohtajat.

"Sitä ohjaavat innovaatiot ja teknologinen kehitys. On vain luovempia tai vähemmän luovia yrittäjiä, paremmin tai huonommin hoidettuja yhtiöitä ja kasvavia tai kuihtuvia varallisuuksia."

Nalle Wahlroos väittää kirjassaan myös, että maailman eliittikouluja eivät enää käy "akateemisesti lahjattomat suurmaanomistajien lapset, joiden valinnan perustana on ollut heidän esi-isiensä menestys samoissa opinahjoissa."

Wahlroosin mukaan niitä käyvät maailman lahjakkaimmat ja kunnianhimoisimmat nuoret pitkälti perhetaustastaan riippumatta.

Katso myös kello 18 alkaen, kun Björn Wahlroos on MTV:n Viiden Jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat