Bioska biojätepussi vastaan paperinen

Alussa oli sanomalehti, sitten tulivat paperipussit ja nyt biojätteen saa kääriä jo muoviin. Ei Bioska -biojätepussi kylläkään muovia ole, mutta hyvin siihen on saatu lähes kaikki muovin ominaisuudet. Testattaessa pussin ominaisuuksia eri käyttökohteissa se löi laudalta paperisen biojätepussin, lähinnä paremmalla kosteudensietokyvyllä. Mutta kauppakassina Bioska tuntui hieman liian heppoiselta. Koetilanteessa maitopurkkien terävät reunat viiltelivät pussin jo alkumatkasta ja loppu tarvottiinkin maitopurkit sylissä.

Itse tunnustan häpeillen olevani laiska kauppakassien kuljettaja. Ruokaostoksilla asioidessa tulee väistämättä ostettua paperinen kassi. Melko kallis biojätepussi, markan kappale. Mutta olen yrittänyt silotella omatuntoani edes sillä, että kassi tulee maatumaan biojätteen mukana. Olisiko Bioskalla kehityksen kehittyessä saumaa myös muovisten kauppakassien syrjäyttämisessä? Innovaatio voisi levitä myös muualle Eurooppaan esimerkkinä vaikkapa Iso-Britannia, jossa ruokaostokset kannettiin kotiin pikkuruisissa hedelmäpussin vahvuisissa pussukoissa. Kasseja varattiinkin usein pari kolme päällekkäin, jotta olo olisi ollut turvallinen ostoksia kotiin kiikuttaessa.

Mutta jo sinällään Bioska biojätepussi ajaa loistavasti asiansa. Eihän sitä kauppakassina markkinoidakaan. Tärkkelyspohjainen 100 %:sti kompostoituva Bioska-pakkaus sisältää 15 kappaletta biojätepusseja, keskivertoperheen reilun kahden viikon annos.

Onko sinulla joitain, hyviä vinkkejä biojätteen pakkaamiseen? Kerro niksisi KOTI -keskustelupalstalle tai lähetä palautteen mukana. Tällä saralla hyviä vinkkejä ei kannata salata!

Lue myös lisää kierrätyksestä Kodinhoidon Siivouspäivästä.
(MTV3 Intrnet)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja