Mainos

Biopolttoaineesta voisi tulla talouden uusi kivijalka

Suomen kannattaisi lisätä kotimaista biopolttoainevalmistusta, Öljyalan Keskusliiton toimitusjohtaja Helena Vänskä sanoo.

– Se voisi olla uusi talouden kivijalka Suomelle. Useamman teollisuusalan kannattaisi tehdä yhteistyötä. Näyttää hyvältä, kun katsoo, millaisia hankkeita on vauhdissa esimerkiksi metsäteollisuudessa, MTV3:n Huomenta Suomen haastattelema Vänskä arvioi.

Samaa mieltä on niin ikään Huomenta Suomessa vieraillut North European Oil Traden toimitusjohtaja Henrikki Talvitie.

– Volyymillisesti olemme pieni maa, mutta biopolttoaineet alana on valtava. Vaikka volyymi on pieni, jos osaaminen tulee tähän maahan, sen jälkeen myös se on vientituote, hän uskoo.

Talvitien mukaan myös vuodelle 2020 asetettujen uusiutuvan energian tavoitteiden saavuttamisessa tärkeää olisi, että biopolttoaineinvestoinnit tehtäisiin kotimaahan.

Öljyn ja sitä kautta polttoaineiden hinnat eivät Vänskän mukaan tule ainakaan laskemaan tulevaisuudessa. Öljyn ja siten polttoaineen hintaan vaikuttavat markkinoita hermostuttavat tekijät kuten Lähi-idän huolet ja euron kurssi sekä euroalueen talousvaikeudet.

– Tietysti päivä- ja viikkokohtaisia muutoksia tulee. Totuus on, että ainakaan hintaromahdusta ei ole näköpiirissä. Toisaalta ei myöskään suurta tekijää, joka vaikuttaisi nostavasti, hän sanoo.

(MTV3)

Katso Öljyalan Keskusliiton toimitusjohtajan Helena Vänskän haastattelu: (Huomenta Suomi 27.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.