Biohakkerointi kasvattaa suosiotaan – mistä on kyse?

Hyvinvointia biohakkeroinnilla 7:17

Biohakkerit mittaavat itseään saavuttaakseen optimaalisen hyvinvoinnin. Lääkäri Olli Sovijärvi vieraili Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä kertomassa, mitä kaikkea biohakkerointiin liittyy.

Biohakkerit mittaavat terveyttään ja haluavat voida kokonaisvaltaisesti hyvin. Terve aamu -lähetyksessä vieraillut lääkäri Olli Sovijärvi muistuttaa, että ihminen on monimutkainen kokonaisuus. 

– Kehon osia on lähdetty liikaakin eristämään. On hyvä, että on erikoislääkäreitä, mutta sen lisäksi tarvitaan yleislääkäreitä, jotka katsovat koko kuvaa, mihin liittyy niin psyykkinen kuin fyysinenkin puoli, Sovijärvi totesi lähetyksessä. 

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvät Sovijärven mukaan niin uni, ruoka, liikunta kuin ajatuksetkin. Myös työ on olennainen asia tämän päivän arjessa.

Biohakkerit käyttävät hyödykseen teknologiaa, jonka avulla ihminen saa objektiivista tietoa itsestään.

– Esimerkiksi unta voidaan mitata. Monet huomaavat unta mittaamalla, etteivät ehkä nukukaan tarpeeksi tai ettei uni ole riittävän syvää, mikä saattaa selittää tiettyjä asioita.

Sovijärvi käyttää itse ranneketta, joka mittaa paitsi unta, myös fyysistä aktiivisuutta, sykettä urheilun aikana sekä istumiseen käytettyä aikaa.

– Jos huomaan, että istun seitsemän tuntia päivässä, voin miettiä, miten voisin vähentää sitä aktiivisesti, Sovijärvi kertoo mittaamisen hyödyistä. 

Mielenhallinta on tärkeä osa biohakkerointia. Miten sitä voi harjoittaa, ja miksi se kannattaa? Katso Terve aamu -lähetys


Lue myös:

    Uusimmat