Bikinikuntoon pikaisesti – lue vinkit viikon tehokuuriin!

Onko kiire mahtua juhlamekkoon tai saada sutjakampi olo ennen rantalomaa? Vogue Italia antaa ohjeet viikon kuntokuuriin, joka lupaa tuloksia tanssilla ja DODO-dieetillä.


Huippumalli Gisele Bundchenin bikinivartaloa ei näin lyhyessä ajassa saavuta, mutta muutama ylimääräinen kilo voi tällä helpolla, jopa hauskalla, kuurilla karista.

Lyhenne DODO tulee sanoista Day ON ja Day OFF. Joka toinen päivä noudatetaan vähäkalorista dieettiä, joka toinen päivä syödään kyttäämättä kaloreita. Kyse on 5:2-dieetistä tutusta metodista, osittaisesta paastoamisesta, jolla pyritään tehostamaan kehon rasvanpolttoa.

ON-päivät alkavat terveellisestä, tavallisesta illallisesta klo 19-22 välillä. Yöunien jälkeen nautitaan hyvin kevyt ja vähäkalorinen aamiainen ja lounas, sekä illallinen 24 tunnin sisällä edellisestä illallisesta. Seuraavana päivänä syödään jälleen tavalliseen tapaan, vaikka tuloksia haluavan kannattaa toki pitäytyä terveellisissä valinnoissa. Viikon aikana paastopäivä ei saisi kertyä enempää kuin kolme. Esimerkiksi maanantai olisi ON, tiistai OFF, keskiviikko ON, torstai OFF, perjantai ON ja viikonloppu OFF.

Pelkkä ruokavalio ei riitä, vaan lisäksi tarvitaan liikuntaa. Hikirääkin sijaan Vogue neuvoo pistämään tanssiksi!

Tässä esimerkki viikko-ohjelmaksi:

Maanantaina tee venyttelyharjoituksia heti herättyäsi. Esimerkiksi vartalonkierrot ovat hyviä liikkeitä.

Tiistaina tee ensin lämmittelyharjoituksia. Laita sitten musiikkia soimaan, jousta polvista ja ala liikutella lanteita ja käsivarsia musiikin tahdissa. Ota askelia vuoron perään kummallakin jalalla musiikin tahtiin ja piirrä lantiolla kahdeksikkoa.
 
Jatka tanssituokioita keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Muista pitää koko keho liikkeessä: jalkojen lisäksi lantio ja käsivarret liikkuvat myös. Tyyli on vapaa eikä askelista tai rytmitajusta kannata stressata liikaa. Tärkeintä on, että saat hien pintaan hauskalla tavalla!

Viikonloppu on pyhitetty täydelliselle rentoutumiselle.

Lähde: Vogue.it

Kaipaatko ohjeita venyttelyyn? Katso!

Lue myös:

    Uusimmat