Biden johtaa kannatuskyselyissä selvästi, mutta Trump aikoo kiriä kiinni – täpärään kisaan uskovassa Michiganissa hamstrataan nyt aseita

2:09
Tätä mieltä Michiganissa ollaan tämän hetken presidentinvaalien äänestystilanteesta – katso Kymmenen uutisten uutisjuttu paikan päältä.

Yhdysvalloissa presidentivaalikampanjointi kiihtyy, kun historiallisiin vaaleihin on enää reilut kaksi viikkoa.

Demokraattien Joe Biden johtaa presidentti Donald Trumpia kannatuskyselyissä useilla prosenttiyksiköillä, mutta Trump aikoo kiriä kiinni vierailemalla ahkerasti vaa’ankieliosavaltioissa.

Michiganin osavaltion Flintin kaupunki on tunnettu saastuneesta juomavedestään. Asukkaista neljäkymmentä prosenttia on vähävaraisia, suurin osa on mustia eikä luottoa poliitikkoihin ole.

Erityistä pelkoa aiheuttavat republikaanipuolue ja presidentti Trump.

Flintissä koko elämänsä asunut Latasha Ruff ei äänestänyt viime vaaleissa, mutta tällä kertaa on toisin.

– Minulle tulee tuhat puhelua päivässä kampanjoilta, ja he varmistavat että äänestän. Trumpia en ainakaan äänestä, Ruff kertoo MTV Uutisille.

Trump voitti Michiganin osavaltion valitsijamiehet itselleen viime vaaleissa niukasti, vain reilulla kymmenellä tuhannella äänellä. Siksi katseet ovat jälleen Keskilännessä ja vaa’ankieliosavaltioissa.

– He (republikaanit) yrittävät viedä ruoka-avustuksemme ja terveydenhuoltomme. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

"Olen huolissani"

Biden on johtanut Trumpia valtakunnallisissa kannatuskyselyissä useilla prosenttiyksiköillä kuukausien ajan. Biden on ollut pitkään johdossa myös vaa’ankieliosavaltioissa, mutta paikalliset uskovat, että kisa on oikeasti tiukempi miltä se näyttää.

– Olen huolissani! Toivon todella, että ihmiset tulisivat järkiinsä ja näkisivät kuinka väärin tämä on, demokraatteja kannattava Karen Eaton kertoo.

Puolen tunnin ajomatkan päässä Flintistä alkaa republikaanien kannattaja-alue. Tom Robertsille on tärkeää, että Trump on pitänyt ison osan vaalilupauksistaan. Roberts ei luota monen Trumpin kannattajan tapaan kannatusmittauksiin.

– Viime vaaleissa kolme päivää ennen vaaleja Hillary (Clinton) johti kyselyissä 14 prosentilla ja me näimme miten sen johdon kanssa kävi, Roberts muistelee.

Jännittyneen ilmapiirin keskellä paikalliset hamstraavat aseita mahdollisten vaalilevottomuuksien vuoksi.

– Minulla on tarpeeksi aseita ja ammuksia, jotta voin suojella itseäni.Protestoijat vaativat poliisin rahoituksen lakkauttamista, aseitamme ollaan viemässä ja rikollisia yritetään päästää vapaaksi aiemmin – kaikki nämä hermostuttavat ihmisiä, Roberts sanoo ja laittaa pihansa Trump-kyltin suoraan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja