Berliinin joukkoliikenteeltä ovela kikka koronaviruksen vastaisessa taistelussa – maskirikkurit saavat kokea hirvittävän lemun, eikä pakotietä ole

Silja Europan Tallinnan risteilyllä todettu koronavirusta – yhtiön tiedossa myös toinen tapaus 2:20
Katso myös video: Silja Europan Tallinnan risteilyllä todettiin viime viikolla koronavirusta – yhtiön tiedossa myös toinen tapaus

Berliinin joukkoliikenneyhtiö BVG ottaa kovat keinot käyttöön, jotta joukkoliikenteen maskirikkurit saataisiin kuriin. Yhtiö ottaa aseekseen hienhajun.

Saksassa suojamaskin käyttö julkisessa liikenteessä ja kaupoissa on pakollista. Joukkoliikenteessä osa matkustajista yrittää kuitenkin luistaa maskipakosta asettamalla maskinsa huonosti naamalle, esimerkiksi jättämällä nenänsä peittämättä. Tällöin maskin suojaava vaikutus niin muille kuin itselle on olematonta.

Nyt joukkoliikenneyhtiö onkin vedonnut Twitterissä matkustajiin. Yhtiö kehottaa matkustajia olla käyttämättä deodoranttia, jotta hienhaju joukkoliikenteessä saadaan maksimoitua. Hienhajun avulla maskirikkurit on tarkoitus saada kuriin. Aiheesta kirjoittaa muun muassa hollantilainen DW-lehti.

– Koska niin monet ihmiset luulevat voivansa käyttää maskia nenänsä alla, joudumme koviin otteisiin, yhtiö julistaa sosiaalisessa mediassa.

Jos tviitti ei näy yllä, voit katsoa sen tästä.

Pakotietä ei ole

Yhtiö uskoo, että kesäisenä hellepäivänä suljetussa metrovaunussa matkustavat maskirikkurit voivat muuttaa mieltään maskin kunnolla pitämisen suhteen, kun hienhaju ottaa vaunussa vallan. Pakotie lemuavasta metrovaunusta on ainoastaan maskin asettaminen myös nenän päälle.

– Haluatteko edelleen jättää nenän ulos? Yhtiö veistelee.

Lue myös:

    Uusimmat