Bensan hinta uhkaa nousta: Jos mietit sähköauton hankkimista, huomioi nämä asiat

Kannattaako nyt ostaa sähköautoa? Ota nämä asiat huomioon 0:48
Kannattaako nyt ostaa sähköauto? Ota nämä asiat huomioon ennen ostohousujen vetämistä kainaloihin.

Huomenta Suomessa keskusteltiin perjantaina polttoaineiden hinnannousupaineista sekä siitä, onko nyt oikea vaihtaa sähköautoon.

Autoalan Tiedotuskeskuksen liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja kertoo Huomenta Suomessa, ettei usko öljyn hinnan nousevan tulevana talvena aivan niihin lukemiin, joissa se oli pandemian aikana, vaikka nousupainetta hinnoissa onkin.

Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen uskoo, ettei 1,3 euron litrahintoihin olla bensapumpuilla enää palaamassa. Dieselkuskienkaan ei kannata jakeluvelvoitteen kiristyessä haikailla merkittävien hinnanpudotusten perään uudesta hallitusohjelmasta huolimatta.

Sähköautoilun puolesta liputtava teollisuusneuvos Kari Kallonen uskoo sähköautojen lyövän läpi vielä polttomoottoreiden luvatussa maassa Texasissa.

– Tällä hetkellä sähköautoilu on kilometrihinnaltaan erittäin halpaa, vaikka energian hinta on käynyt aika korkealla. Mutta ei se voi sellaisena pysyä tulevina kymmeninä vuosina.

Kuinka paljon bensa voi kallistua? Mistä valtio saa miljardinsa sitten, kun ihmiset ovat vaihtaneet sähköautoon, ja polttoaineista saatavat verotulot romahtavat? Onko uuden auton ostajalle pian enää tarjolla muita kuin sähköautoja? Entä milloin sähköauton oikeasti saa samaan hintaan kuin vastaavan polttomoottoriauton? Katso alla olevalta videolta Kalenojan, Tolvasen ja Kallosen koko haastattelu.

Bensan hinnassa nousupainetta – kannattaako nyt siirtyä sähköautoon? 11:23
Onko realistista, että polttoaineiden litrahinnat jäisivät alle kahden euron tasolle? 

Lue myös:

    Uusimmat