Bensan hinnalla vaaleissa kampanjoinutta PS-kansanedustajaa grillattiin haastattelussa: "Se ei ole ratsastamista, se on fakta"

Mauri Peltokangas kommentoi keskustelua herättänyttä bensamainostaan:"Bensan hinta liittyy näihinkin vaaleihin" 4:35
Video Peltokangas kertoo, miten perussuomalaiset aikoo puuttua kannatukseensa, ja aiotaanko polttoaineeseen palata myös tulevissa vaaleissa.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas sai aluevaalien alla paljon julkisuutta kampanjoituaan vaalimainoksella, jossa kehotti ”äänestämään bensan hinnan korottajat pihalle”.

Täältä löydät kaikki uutiset aluevaaleihin liittyen. 

Osoitteessa mtv.fi löydät kaikki aluevaalien videot ja uutisanalyysit.

Muista myös kattava Tulospalvelu!

Mainos sai huomiota siksi, ettei vaaleissa päätetä polttoaineen hinnasta, vaan esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista hyvinvointialueilla.

Perussuomalaiset sai ennustettua huonomman vaalituloksen, ja MTV Uutisten toimittaja Valtteri Kykkänen kysyi Peltokankaalta, olisiko vaaleissa kannattanut lähteä kampanjoimaan muilla teemoilla, jotka liittyisivät selkeämmin hyvinvointialueiden toimintaan.

– Se todellakin liittyy, Peltokangas vastasi.

Hän vetosi siihen, että polttoainekustannukset ovat hänen tietojensa mukaan nousseet paikallisella hyvinvointialueella. Polttoaineiden hintojen nousu on näin kytköksissä myös hyvinvointialueiden kuluihin.

– Niin, mutta siitähän ei paikallisesti päätetä, Kykkänen kysyi polttoaineiden hinnoista.

– Ei päätetä, mutta jos me valitaan samat poliitikot istumaan sinne ja annetaan heille palkkio siitä, että he etukäteen korottavat niitä hintoja, niin itse en näe sitä viisaaksi.

Peltokangas on sitä mieltä, että polttoaineesta ja sen hinnasta puhuminen ei ole aiheella ratsastamista.

– Se ei ole ratsastamista, se on fakta, Peltokangas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat