Bemarin tehomaasturi yllätti suomalaisen kilpa-autoilijan housut jalassa: ”Ei tän näin hauskaa pitäny olla”

Suomalainen rata-autoilija vei BMW:n tehomaasturin Alastarolle 0:38
Jenkeissä menestystä niittänyt rata-autoilija Jesse Krohn vei BMW:n tehomaasturin Alastarolle ja yllättyi.

Tammikuussa Daytonan 24-tuntisen voittanut Jesse Krohn on vieraana Teknavin tv-kauden seitsemännessä jaksossa. Lisäksi jaksossa on testissä tuore Euroopan Vuoden Auto 2020 -kilpailun voittanut Peugeot 208 ja koeajossa sähköllä kulkeva DS 3 Crossback E-Tense. Uusin jakso MTV3-kanavalla sunnuntaina kello 22.35.

Suomalaiset ovat tunnetusti nopeaa kansaa. Kaikki tuntevat rallipoluilla ja formularadoilla menestystä niittäneet kuljettajat, mutta kovia nimiä löytyy myös muiden lajien parista. 29-vuotias Jesse Krohn kuuluu tähän joukkoon.

BMW:n tehdastallissa kilpaa ajava Krohn nousi otsikoihin tammikuussa, kun hän oli voittamassa legendaarisen Daytonan 24-tunnin kilpailun. Krohn ajoi GTLM-luokan voittoon BMW M8 GTE -autolla kolmen muun kuljettajan kanssa. Edellisen kerran suomalainen on ollut voittamassa kyseistä kilpailua vuonna 1970, kun Leo Kinnunen kiipesi keskimmäiselle korokkeelle.

Koronakriisin tyhjentämän kalenterin ansiosta mies kerkesi tulla piipahtamaan Teknavin kuvauksissa. Vakituisesti Suomessa asuvan Krohnin arkipäivän kulkupelinä on tuore BMW X4 M Competition. 510-hevosvoimaisella rivikuutosella varustettu katumaasturi miellyttää ratakuskia arkikäytettävyydellään ja jopa yllättää suorituskyvyllään.

– Siis mä en ois ikinä uskonu, että tällä pääsee näin kovaa radalla, Krohn toteaa innoissaan Alastaron moottorirataa kiertäessään.

BMW X4 M Competition 

 • Moottori: 3,0 R6 tuplaturbo
 • Teho: 510 hv
 • Vääntö: 600 Nm
 • Kiihtyvyys 0-100 km/h: 4,1 s
 • Huippunopeus: 285 km/h
 • EU-keskikulutus: 11,3 l/100 km
 • CO2-päästöt: 259 g/km
 • Vaihteisto: 8-vaiht. aut.
 • Hinta alkaen 167 958 €

Tämän lisäksi seitsemännessä jaksossa katsotaan, mistä aineksista on tehty tuore Euroopan Vuoden Auto 2020. Risto Virtasen ajotestiin laitetaan nimittäin pirteä Peugeot 208.

Jakson sähköannoksesta vastaa ranskalaisen DS. Koeajossa selvitetään, minkälainen menopeli on valmistajan ensimmäinen täyssähköauto DS 3 Crossback E-Tense.

Teknavin 19. tuotantokauden seitsemännen jakson ensiesitys sunnuntaina 26. huhtikuuta kello 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat lauantaina 2.5. kello 16 ja sunnuntaina 3.5. kello 14.30 MTV3:lla.

Lue myös:

  Uusimmat