Valtteri Bottaksen ensimmäinen kärry ei ollut se kaikkein tavanomaisin – F1-tähti omistaa tällä hetkellä vain yhden auton, mutta talliin on tulossa todellinen unelmien unelma

2:08
Valtteri Bottas paljasti Teknavin haastattelussa, mikä oli hänen ensimmäinen autonsa sekä sen, millä hän ajaa nyt ja mistä autosta hän haaveilee. Koko haastattelu Teknavin uuden kauden avausjaksossa sunnuntaina 15.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Mercedeksen suomalainen F1-tähti ajaa siviilissä varsin näyttävällä urheiluautolla, mutta loppuvuodesta hänen altaan voi bongata erittäin harvinaisen hyperauton.

Teknavin toimittaja Mikko Autio sai tilaisuuden hypätä Mercedeksen F1-auton ratissa leipänsä tienaavan Valtteri Bottaksen kyytiin Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa.

Tulevana viikonloppuna uuteen F1-kauteen starttaava Bottas kertoi Teknaville muun muassa ainoasta omistamastaan autosta. Katso pätkä Bottaksen haastattelusta artikkelin yläpuolella olevalta videolta, jolla hän paljastaa muun muassa sen, mikä oli hänen ensimmäinen itse ostamansa auto.

Bottas ajaa yli 250 000 euron Mersulla

Mikäli sattuu olemaan ammatiltaan F1-pilotti, asettaa se jonkinlaisia kriteerejä myös siviiliautoa kohtaan. Ihan mikä tahansa kauppakassi harvemmin kelpaa moottoriurheilun kuninkuusluokassa ajaville, eikä Bottas ole siinä suhteessa poikkeus.

Nastolalaiselle on tärkeää, että autolla ajaminen on nautinnollista myös yleisillä teillä, mikä edellyttää sekä hyviä ajo-ominaisuuksia että vaivatonta suorituskykyä.

Molempia löytyy miehen ainoasta itse omistamasta autosta, joka on Mercedes-AMG GT S -urheiluauto vuodelta 2018. Sähkönsinisenä, tottakai. Kyseessä on ainoa auto, jonka Bottas omistaa itse.

– Tää on ollu pitkään mun haaveissa, ja sitten kun tähän autoon tuli facelift, niin se oli sit siinä. Oli pakko laittaa tilaukseen, Bottas toteaa suu hymyssä yli 250 000 euron hintaisesta Mersustaan.

Mercedes-AMG:n GT S on ollut valmistajan mallivalikoimassa vuodesta 2015. Se on rakenteeltaan hyvin klassinen kaksipaikkainen ja takavetoinen urheiluauto.

Keulalta löytyvä kahdella turbolla varustettu 4,0-litrainen V8 antaa autolle muskelimaista luonnetta, ja Bottaksen S-versio lyö tiskiin muikeat 522 hevosvoimaa. Nollasta sataan ehditään 3,8 sekunnissa ja vauhtia piisaa enimmillään 310 kilometriä tunnissa.

AMG on panostanut pelkän tehon lisäksi myös auton ajettavuuteen. Matala ja leveä auto ohjautuu tarkasti kuljettajan käskyjen mukaan, ja "Valen" osaavissa käsissä GT S taittuukin myös näyttäviin ja pitkiin luisuihin. Bottas paljasti Teknavin haastattelussa, ettei ollut aiemmin ajanut tällä autolla rataolosuhteissa.

Talliin tulossa todellinen harvinaisuus

GT S ei kuitenkaan ole F1-tähden unelma-auto, sillä se on Mersulla vasta työn alla. Bottakselle on nimittäin tulossa F1-auton tekniikkaa hyödyntävä ja hulppeat tuhat hevosvoimaa tarjoileva Mercedes-AMG One -hyperauto, jonka pitäisi valmistua tämän vuoden lopulla. Tätä autoa Mersu tulee valmistamaan ainoastaan 275 kappaletta, vaikka kiinnostuneita ostajia ilmoittautuikin yli tuhat.

– Siinä on todella huikeeta teknologiaa, ja se on todella suorituskykyinen auto. Olen päässyt itse suunnittelemaan sisustan, ulkovärit ja kaikki speksit. Sitä odotan kyllä kovasti, Bottas kertoo Teknaville.

1:10
Maximum attack! Teknavin 19:s kausi tarjoaa jälleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Bottas vierailee Teknavin 19. tv-kauden avausjaksossa, joka nähdään sunnuntaina 15. maaliskuuta kello 22.35 MTV3-kanavalla. Silloin on luvassa lisää Bottaksen kommentteja autoilusta sekä taidonnäytteitä superauton käsittelystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja