Belle, 5, törmäsi huvipuistossa tuntemattomaan pariskuntaan ja sai heiltä lahjan – taustalla koskettava syy

Tällainen on viimeinen joulu saattohoidossa 12:41
Saattohoidossa ihminen valmistautuu paitsi kuolemaan, myös elämään. Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto kertoo, millainen on viimeiseksi jäävä joulu, ja onko siinä iloa.

Keskosena syntynyt Belle, 5, sai ihastuttavan lahjan pariskunnalta, joka menetti oman tyttönsä aivokasvaimelle aivan liian aikaisin.

Belle, 5, on ehtinyt kokea elämänsä aikana jo monenlaisia haasteita. Belle syntyi siskonsa Millyn kanssa raskausviikolla 30; hän joutui olemaan elämää ylläpitävissä koneissa ja syömään letkun kautta nelikuisesta asti.

Bellen luustossa oli ongelmia ja hänen molemmat kätensä ovat murtuneet samaan aikaan. Tämä ei kuitenkaan estänyt Belleä kasvamasta iloiseksi pieneksi tytöksi.

Ollessaan perheensä kanssa lomamatkalla Belle sai ihanan kunnianosoituksen pariskunnalta, joka ei edes tuntenut häntä. Bellen äiti Kara Geiselman kirjoitti kauniista kohtaamisesta Facebookissa.

"Nainen kysyi, tykkääkö Belle kullan väristä..."

Lomamatkalla Disney Worldissa perhe oli syömässä välipalaa, kun Belle juoksennellessaan törmäsi tuntemattomaan pariskuntaan. Karan mies Kyle pyysi heti tytön puolesta anteeksi, mutta suuttumisen sijaan vieras pariskunta vain katsoi tyttöä ja vilkaisi sitten toisiaan.

– Nainen kysyi, tykkääkö Belle kullan väristä. Kyle sanoi hämmentyneenä kyllä. Nainen kysyi, voisiko hän antaa Bellelle lahjan. Kyle suostui, Kara kuvailee.

Lahja oli pieni Mikki Hiiren kuvalla koristettu kultasormus.

Ostivat Mikki Hiiri -sormuksen vuosia sitten koskettavasta syystä

Pari kertoi Kylelle tulleensa Disney Worldiin muistamaan tyttärensä "viimeisen toiveen" vuosipäivää. He olivat vuosia aiemmin menettäneet tyttärensä, joka oli saanut viimeisen toiveensa toteen Make-A-Wish-säätiön avulla. Kuolemansairas tyttö oli toivonut järjestöltä matkaa Disney Worldiin.

Tuolla matkalla pari oli ostanut kaksi kultaista Mikki Hiiri -sormusta: toisen tyttärelleen, toisen tytölle, joka on "yhtä suloinen kuin heidän tyttönsä". Sormus oli kuitenkin jäänyt lahjoittamatta.

Nyt pariskunta halusi luovuttaa toisen sormuksen Bellelle.

– Sanattomaksi liikuttunut Kyle ei tiennyt, mitä sanoa. Hän halusi sanoa niin paljon: että on pahoillaan heidän valtavasta menetyksestään, hän halusi kertoa omasta pikku soturistamme. Mutta tuolla hetkellä hän sai sanottua vain kiitoksen, Kara kuvaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Se, että he valitsivat Bellen tuntematta tämän kokemia kamppailuja elämässä, tuo kyynelet silmiini. He eivät tienneet, että olimme palanneet paikkaan, jossa tyttö yllätti meidän kaikki alkamalla syödä suun kautta puolitoistavuotiaana, tai että tämä oli ensimmäinen reissu Disney Worldiin ilman letkuruokintaa tai happinaamaria lennolla. Tämä pieni Mikki Hiiri -sormus säilyy ikuisesti äärettömän arvokkaana lahjana, ja sitä vaalitaan.

Pari löytyi sosiaalisesta mediasta

Kara toivoi kiitosjulkaisunsa tavoittavan sormuksen lahjoittaneen pariskunnan. Lopulta toive kävi toteen, kun Kolbin pariskunta ilmoittautui Karalle yksityisviestillä kuvan kera.

– Tiesin, että siinä olivat he, koska muistin, mitä heillä oli yllään, kun he antoivat Bellelle sormuksen, Kara kuvailee.

Valitsivat Bellen, koska tämä juoksi päin

David ja Jen Kolb menettivät oman tyttärensä vuonna 2016. Parin Rachel-tytär sairastui vain 3-vuotiaana aivokasvaimeen. Häntä ei voitu pelastaa.

– Ennen tätä vuotta emme ole voineet katsoa animaatioita tai kuunnella Disneyn lauluja, David kuvasi Good Morning Americalle.

Vuonna 2019 pari päätti viimein lahjoittaa pois sormuksen, jonka osti tyttärensä "viimeisen toiveen matkalla". He valitsivat lahjan saajaksi Bellen, koska tämä juoksi heitä päin.

Kolbit ja Geiselmanit ovat jo tavanneet uudelleen, ja he aikovat pitää jatkossakin yhteyttä – ja kenties matkustaa Disney Worldiin yhdessä!

Lue myös:

    Uusimmat