Australialaisvanhemmat jättivät lapsensa päivähoitoon – vain neljä tuntia sen jälkeen tyttö oli kuollut: "Siinä aamussa ei ollut mitään epätavallista"

Sydneyssä asuvat vanhemmat menettivät 1,5-vuotiaan lapsensa vain tunteja sen jälkeen, kun he veivät tytön päivähoitoon. 

Tytön vanhemmat, Jozef Maragol ja Anet Eyvazians, jättivät lapsensa Ariannan aamulla normaalisti päivähoitoon elokuussa 2018, mutta vain neljä tuntia sen jälkeen tyttö todettiin kuolleeksi. 

Aiheesta kirjoittaa News.com.au

– Meiltä otettiin pois kaikki. Kaikki odotukset ja haaveet, joita meillä Ariannaa kohtaan oli, tytön isä Jozef kuvaa surullisena.  

Kun vanhemmat ehtivät sairaalaan, tytär oli kuollut

Vanhemmat olivat seuranneet sovelluksen avulla puolitoistavuotiaan tyttärensä päivää. Sovelluksessa päiväkodin henkilökunta ilmoittaa, milloin lapsi nukkuu tai miten lapsi on syönyt. 

Kuitenkin vain noin kolme tuntia lapsen hoitoon jättämisen jälkeen tytön isälle Jozefille soitettiin ja sanottiin, ettei lapsi reagoi. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vanhemmat kiisivät sairaalaan, jossa tyttö oli jo julistettu kuolleeksi. Vain nelisen tuntia sen jälkeen, kun vanhemmat olivat jättäneet hänet aamulla hoitoon.

Ruumiinavauksessa selvisi, että Ariannan kuolinsyyksi todettiin sairauskohtaus. Riittäviä tarkenteita ei vanhempien mukaan kuitenkaan saatu. 

Tapausta tutkineen lakimiehen mukaan lasta ei ollut valvottu riittävän tarkasti. Päiväkodin henkilökunnan olisi standardien mukaisesti pitänyt tarkkailla lepäävien tai nukkuvien lasten hengitystä ja ihon väriä näkö- ja kuuloetäisyyden päästä. 

Arianna oli tarkastettu hyvin epäsäännöllisesti, pisimmillään noin 30 minuutin välein. 

Pari sai poikavauvan, mutta suree kuollutta tytärtään

Pari sai sittemmin poikavauvan, Samuelin, joka on nyt kuusi kuukautta vanha. Suru Ariannan kuolemasta on kuitenkin elämässä läsnä. 

– Arianna oli ensimmäinen lapsemme. Hän oli niin kaunis, fiksu ja onnellinen pieni tyttö, tytön isä kuvailee. 

Tytön äitiä Anetia puolestaan järkyttää se, ettei mitään viitteitä tytön sairauskohtauksesta tullut etukäteen. Lapsella oli ollut hiukan kohonnut ruumiinlämpö, ja hänelle oli annettu Panadolia, mutta lapsi oli ollut reipas ja iloinen sinä aamuna. 

– Hän tanssi ja taputti käsiään yhteen autossa. Siinä aamussa ei ollut mitään epätavallista, tytön äiti Anet kuvaa järkyttyneenä. 

** 

Video: Miten Suomesta tehdään lapsimyönteisempi? 

Miten Suomesta tehdään lapsimyönteisempi?"On käsitys, että olisimme tässä mallimaa, mutta..." 7:56

Lue myös:

    Uusimmat