BBC seurasi Huuhkajien ihmettä – Lukas Hradecky paljasti työstävänsä jo uran jälkeistä liikeideaa: "Asiakkaat kuulisivat tarinoita vuoden 2020 EM-kisoista"

Kaikki yhdessä me mentiin kisoihin! Koko yleisö lauloi, kun Lukas Hradecky huudatti kansaa torilla 1:30
Lukas Hradecky huudatti yleisöä Huuhkajien kansanjuhlassa Helsingin Kansalaistorilla.

Huuhkajien tähtimaalivahti Lukas Hradecky elää uransa parasta aikaa. Turkulainen oli johdattamassa miesten maajoukkuetta ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin, ja on pelannut syksyn ajan Mestarien liigaa seurajoukkueensa Leverkusenin maalinsuulla. Uran jälkeiselle ajalle löytyy myös suunnitelmia.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC vieraili Huuhkajien EM-karsintahuuman loppusuoralla Suomessa ja tutki, millaisia ilmiöitä maajoukkueen taustalta löytyy. Tapojensa mukaan letkeällä tuulella ollut Hradecky kertoi slovakialaisten juuriensa näkyvän lähinnä mielenkiinnon kohteessaan.

– Olutintoilijana olen enemmän slovakialainen, mutta jalkapalloilijana sataprosenttisesti suomalainen. Kun totta puhutaan, olen asunut suurimman osan elämästi Suomessa, ja pidän itseäni 95-prosenttisesti suomalaisena. Olen myös ylpeä slovakialaisesta vivahteestani, Hradecky kertoo BBC:lle.

Hradecky tunnetaan laadukkaiden oluiden ystävänä urheilijan ammatista huolimatta.

– Me maalivahdit olemme kaukana huippu-urheilijoista, meidän ei tarvitse tehdä yhtään mitään, Hradecky nauraa.

– Totta puhuakseni, olen kokenut urheilija, ja tiedän, mitä tehdä ammatissani. Tykkään vitsailla asiasta (alkoholista) ja postailla otteluiden jälkeen kuvia, jossa nautin oluesta. Mielestäni se on vain inhimillistä.

Sunnuntaina 30 vuotta täyttänyt Hradecky avasi myös suunnitelmiaan uran jälkeisen elämän varalle.

– Yritän tällä hetkellä löytää kotikaupungistani Turusta sopivaa paikkaa baarille. Haluaisin olla tiskin takana, se tuntuu tällä hetkeltä parhaalta mahdolliselta ammatilta: tarjoilla olutta iloisille asiakkaille, Hradecky värjää.

Leverkusen-vahti ei näe syytä, miksi haave omasta baarista uran jälkeen ei olisi realistinen.

– Miksi ei? Asiakkaat tykkäisivät jutella jalkapalloilijan kanssa ja kuulla tarinoita vuoden 2020 EM-kisoista.

Hradecky paljastaa, että baarin seinältä tulee löytymään ainakin maajoukkueessa huonetoverina toimivan Teemu Pukin paita - vaikka maalipyssykään ei ole täydellinen.

– Hän (Pukki) kuorsaa öisin. Minun on nukuttava korvatulpat korvissa. Se on hänen ainoa heikkoutensa, Hradecky nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat