Serie A -kapteenin rehellinen ulostulo: Myöntää Euroopan huippusarjojen välisen tasoeron – "He ajattelevat nopeasti ja ovat parempia fyysisesti"

Manchester City pelasi vieraskentällä 1-1-tasapelin keskiviikkona Serie A -seura Atalantaa vastaan jalkapallon Mestarien liigassa. Molemmilla joukkueilla riitti ottelussa murheita.

Cityllä on viikonloppuna edessään Valioliigan kärkikamppailu Liverpoolia vastaan, johon hallitseva mestari saattaa joutua lähtemään ilman keskiviikkona loukkaantunutta ykkösvahtiaan Edersonia.

Kentälle vaihdettu varavahti Claudio Bravo ajettiin ulos, jonka seurauksena vaihdot käyttänyt City joutui laittamaan puolustaja Kyle Walkerin tolppien väliin. 

– Atalantaa vastaan pelaaminen on kuin menisi hammaslääkärille. Se on hyvin, hyvin vaikeaa, ja tiesimme sen olevan sitä. Neljän pisteen kerääminen italialaisjoukkuetta vastaan on menestys meille, Cityn päävalmentaja Pep Guardiola sanoi ottelun jälkeen Reutersin mukaan.

Atalanta pelaa Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa. He olivat hävinneet kolme ensimmäistä otteluaan, mukaan lukien 5-1-tappion vieraskentällä Citylle.

Joukkueen kapteeni Alejandro Gomez sanoi otteluiden Cityä vastaan olleen oppitunti, joka esitteli Serie A -joukkueen ja Valioliigan kärkijoukkueen eron.

– Italialainen jalkapallo on paljon hitaampaa. Euroopan huippujoukkueet pelaavat aina voittaakseen, ja heidän prässinsä on väsymätöntä. Kukaan ei prässää tuolla tavalla Italiassa, Gomez sanoo.

Atalanta on yllättänyt kilpakumppaninsa Italiassa aggressiivisella hyökkäystavalla, mutta Euroopan huipputasolla se on tavallisesti lähtökohta.

– Mitä teemme joukkueena Italiassa, kaikki tekevät sitä Euroopassa. Rytmi on erilainen, prässi on erilainen. 

– Olemme menettäneet pallonhallintaa, koska painetta on enemmän. Ederson (Cityn maalivahti) voi avata peliä minne tahansa. He ajattelevat nopeasti ja ovat parempia fyysisesti, Gomez myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat