BB-Anssi halusi näyttää televisiossa, kuka on mies "AndyPyro" nimimerkin takana – yksi talossa sattunut välikohtaus kaduttaa striimaajaa jälkikäteen

1:07
BB-Anssi paljastaa asian, joka ohjelmasta jäi kaduttamaan: "Sen huomasi varmaan kaikki, että mun sanavarastoni ei ole massiivinen

AndyPyrona striimimaailmassa tunnettu Big Brother -osallistuja Anssi Huovinen teki tietoisen päätöksen jättää työimago narikkaan ja esiintyä ohjelmassa ihan vain Anssina.

Kun Anssi Huovinen asteli Big Brother -taloon syyskuussa 2021 tunnisti moni katsoja hänet oitis striimimaailmasta tutuksi AndyPyroksi. Huovinen on jakanut elämäänsä jo vuosikaudet Twitch-striimauspalvelussa, jossa häntä seuraa tänä päivänä yli 260 000 käyttäjää.

Internetistä monelle jo ennestään tuttu Huovinen vietti yhteensä 12 viikkoa isoveljen valvovan silmän alla raivaten tiensä aina finaaliviisikkoon saakka. Hän oli neljänneksi viimeinen BB-talosta häädetty asukas.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Huovinen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, ettei harmittele sivusuun mennyttä 30 000 euron voittopottia. Striimaamalla elantonsa tienaava mies toi jo talossa ollessaan ilmi, ettei pidä kyseistä rahapalkintoa itselleen tärkeänä.

– Olen varmaan aika hyvin tehnyt selväksi muutenkin talossa, että raha ei ole se, minkä takia siellä ollaan oltu. Tärkeintä oli se, että (raha) menee hyvään, Huovinen kertoo.

30 000 euron potin ja Big Brother Suomi -ohjelman voiton vei loppujen lopuksi jyväskyläläinen Jasmiina. Taistelu ensimmäisestä sijasta oli tiukka, sillä Jasmiinan ja toiseksi tulleen lieksalaisen Akin välillä oli vain 0,2 prosentin ero.

 Huovisen mielestä voitto meni oikeaan osoitteeseen.

– Molemmille olisi ollut ihan oikea suunta. Ei kannata miettiä niin, että sen olisi pitänyt jollekin toiselle mennä. Hieno homma, että Jassu voitti, se on mahtavaa, Huovinen toteaa.

Suurimpina faneina omat tyttäret

Huovinen luonnehtii Big Brotherin olleen raskas kokemus.

– Ei fyysisesti, ei muuten, mutta että kun ajattelee, ettei tuollaista mennä normaalisti vapaaehtoisesti tekemään ja laittamaan itseään kärsimään epämukavuusalueilla, hän kuvailee.

Haastavimmiksi ohjelmassa kohtaamiksiin tunteiksi mies nimeää ikävän, tietämättömyyden ja kateuden. Pelot ja epämukavat tunteet oli kohdattava väkisin, eikä raastavia tuntemuksia päässyt pakoon muutoin, kun lähtemällä BB-talosta vapaaehtoisesti.

Luovuttaminen ei kuitenkaan Huovisen mukaan tullut kuuloonkaan.

Eniten Huovinen ikävöi talossa ollessaan tyttäriään. Katsojat saivat taannoin todistaa liikuttavaa hetkeä, kun Huovisen tytärten lähettämä ääniviesti kuulutettiin talon kaiuttimista. Huovinen purskahti välittömästi itkuun "Moi isi" -tervehdyksen kuultuaan.

– Meni monta päivää siihen, että minun oli pakko yrittää saada lasten ääni pois korvistani sen jälkeen, kun olin kuullut sen tyttöjen äänen kaiuttimista. Vaikka se oli tapahtunut jo, niin saman tien, kun edes ajatteli sitä tilannetta, niin se nostatti tunteet pintaan, Huovinen kertaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tyttäret ovat seuranneet innokkaina isänsä seikkailuja BB-talossa. Huovinen ajatteli talossa olleessaan, että koska tyttäret katsovat ohjelmaa, tulee hänen näyttää heille hyvää esimerkkiä.

– Vanhempi tytär on ollut vähän isompi fani ja tutustunut muihinkin persooniin siellä, ei pelkästään vaan isään. Vähän sitä oli harmittanut, että iskä ei voittanut, mutta jossain vaiheessa (hän) ymmärtää senkin, että voitin kuitenkin sen reissun aikana. Paljon muuta hyvää, kuin mammonaa, Huovinen kertoo.

Isä tapasi lapsensa finaalia seuraavana aamuna viikkojen erossaolon jälkeen. Huovinen kävi herättämässä tyttärensä mukaan hotelliaamupalalle.

– Kyllä ne nopeampaa nousi minun kanssani sinne kuin kouluun aamulla, hän myhäilee.

Mies tietokonepelimaailman takana

Huovinen ajattelee, että striimimaailmasta ja somesta aikaisemmin kerrytetty julkisuus saattoi antaa hänelle muita asukkaita pehmeämmän laskun arkeen ja Big Brotherin jälkimaininkeihin.

– Tämä tuntuu vain siltä, että tähän on hyvin valmistauduttu kohta 9 vuoden uran aikana. Tulee semmoinen hyvä fiilis, kun tietää, että tämä on tuttua hommaa ja tästä ei kannata stressata mitään, hän kertoo lisäten, että osaa nykyään käsitellä vastaan tulevia asioita kenties aikaisempaa paremmin.

Huovinen kertoo auttaneensa Big Brotherissa toiseksi tullutta Akia valmistautumaan ohjelman tuomaan julkisuuteen.

– Nimenomaan annan sitä tukea ja apua mieluummin semmoisille, jotka eivät ole niin tottuneita siihen maailmaan, mikä on tulossa, hän selittää.

Aikaisemmin ihmiset tunsivat Huovisen AndyPyrona, mutta nyt hän on monelle BB-katsojalle ihan vain Anssi. Työimagon jättäminen ohjelman ulkopuolelle oli tietoinen päätös.

– Aluksi mietin, että olisin puhutellut itseäni vain Andyna siellä, mutta nyt oltiin Anssi eikä se, joka töissä olen, Huovinen kertoo.

Hänen mielestään hienoimpia katsojilta saatuja palautteita ovat olleet ne, joissa ihmiset ovat kertoneet nähneensä Huovisessa muutakin, kuin tietokonepelimaailman.

– Kiitos heille kaikille, aivan mahtava vastaanotto ja ihania sanoja ollut kaikilta, hän kiittää.

Katso yllä olevalta videolta, kun Anssi kertaa jälkeenpäin kaduttavaa tilannetta, jossa kutsui BB-Nooraa daijuksi. Alla olevalta videolta näet koko haastattelun.

9:37

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja