Mainos

Bangkokin levottomuudet: Katuja suljettu, kansalaisilla telttoja mukanaan

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa varaudutaan uusiin levottomuuksiin. Esimerkiksi isot ostoskeskukset ovat sulkeneet ovensa aikaisemmin varotoimena, kertoo MTV Uutisten toimittaja Mari Haavisto.

Hän on parhaillaan lomamatkalla Bangkokissa.

– Täällä on kilometreittäin katuja suljettu ja kansaa on kaduilla paljon. Heillä on jopa omat teltat mukana, joten he ovat selkeästi varustautuneet tulevansa pidemmäksi aikaa. Itse kävin kello 20 aikaan paikallista aikaa kadulla ja siellä oli aika hulina päällä. Se vaikutti kuitenkin vähän enemmän iltamarkkinoilta tai kesäfestareilta kuin mellakalta.

Ulkoministeriöstä kehotetaan välttämään ihmisjoukkoja, mutta länsimaisia turisteja näkyy katukuvassa myös iltasella.

– Kun menee tuonne keskusalueelle ja ihmisjoukkoon, niin aika hyvin kamat tsekataan. Länsimaisia turisteja on jonkun verran näkynyt kaduilla, mutta aika rauhalliselta täällä vaikuttaa. Ei mistään mellakasta voi puhua, vaikka keltahuivista kansaa on aika paljon liikkeellä. 

Bangkokin levottomuudet vaikuttavat jo paikalliseen turismiin. Lehtitietojen mukaan paikallisissa hotelleissa ja kauppakeskuksissa on aloitettu jo alennusmyyntejä, jotta turisteja saataisiin houkuteltua paikalle. 

Levottomuudet ovat levinneet pienimuotoisina myös Bangkokin ulkopuolelle. Toimittaja Haavisto lomaili aiemmin tällä viikolla Ko Lantan lomasaarella. Siellä hän kertoo nähneensä noin kolmenkymmenen hengen mielenosoituksen.

– Hotellinpitäjät varoittelivat meitä lähtemästä Bangkokiin, mutta emme muuttaneet suunnitelmiamme. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että osa turisteista on jättänyt menemättä Bangkokiin, Haavisto kertoo. 

Thaimaan hallitus julisti eilen Bangkokiin kaksi kuukautta kestävän poikkeustilan, jonka on määrä alkaa tänään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.