Bangkokin keväiset mellakat eivät juuri enää vaikuta matkailijoiden elämään

Ulkoministeriö on päivittänyt Thaimaata koskevan matkustustiedotteen viimeksi 7.7.2010. Sen mukaan tilanne keväisten mielenosoitusten jälkeen on palaamassa normaaliksi. Suomen Thaimaan suurlähetystöstä viestitetään, että levottomuudet eivät vaikuttaneet Thaimaan lomakohteisiin ja myös Bangkok rauhoittui heti mielenosoitusten jälkeen.

Tilanne Thaimaassa on rauhoittunut ja vähitellen palaamassa normaaliksi. Thaimaan hallituksen julistama poikkeustila on voimassa edelleen Bangkokin ohella 22 maakunnassa Pohjois- ja Koillis-Thaimaassa.

Thaimaahan, erityisesti Bangkokiin ja Pohjois- ja Koillis-Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta ja välttämään mahdollisia mielenosoittajien kokoontumispaikkoja, noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita ja seuraamaan tiedotusvälineitä, matkustustiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen päivittämisen jälkeen Bangkokissa on kuitenkin tapahtunut pommi-isku, joka tappoi yhden ihmisen, ja yli kymmenen ihmistä loukkaantui.

– Mikään ryhmä ei ole ottanut teosta vastuuta ja tällä hetkellä etsitään yksittäistä tekijää valvontakameroiden perusteella. Olemme kehottaneet matkustustiedotteessa matkustajia varovaisuuteen. Tämä oli ensimmäinen isku pitkään aikaan ja seuraamme, jääkö se yksittäiseksi teoksi ennen kuin harkitsemme matkustustiedotteen muuttamista, suurlähettiläs Sirpa Mäenpää toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja