Bakteerit muhivat siistissäkin kodissa – puhdistitko nämä?

Moni jynssää vessanpöntön, keittiön tiskialtaan ja roskiskaapit kunnolla, mutta unohtaa tyystin kodin pienet ja käytetyimmät kohdat viikkosiivouksen yhteydessä. Tässä siis pieni muistutus.

Helposti puhdistukselta unohtuvat paikat:

Henkilökohtainen hygienia

Käsienpesu on paras tapa pitää pöpöt loitolla. Tämä sääntö pätee etenkin kotiin saapuessa, sillä jokaisen ulkona koskettamasi kahvan ja kaiteen bakteerit seuraavat sinua sisälle asti.

Kannattaa suosia saippuaa, joka on pumppupullossa, sillä palasaippua saattaa olla likapesäke. Jos se ei ole hyvin tuulettuvassa astiassa, se ei välttämällä pääse koskaan kuivumaan kunnolla.

Kahvat ja katkaisimet

Jatkuvan koskettelun vuoksi esimerkiksi ovenkahvat ja valokatkaisimet kuhisevat bakteereja, jos niitä ei muista puhdistaa säännöllisin väliajoin. Sama pätee muun muassa kaukosäätimiin, hanoihin, sekä tietokoneen näppäimistöön ja hiireen.

Maustepurkit

Myös erilaiset maustepurkit, kuten pippuri- ja suolamyllyt voivat olla tehokkaita pöpöjen levittäjiä taloudessasi. Niitä käytetään päivittäin, mutta pestään tuskin koskaan.

Ovet

Keittiön kaappien ovet ja kahvat on hyvä pyyhkiä joka päivä. Myös vessan ovi on vaaravyöhykkeellä, joten pyyhi se puhtaaksi viikkosiivouksen yhteydessä.

Siivousvälineet

Muistathan kiinnittää huomiota myös siivousvälineiden puhtauteen? Niiden päivtys on paikallaan säännöllisin väliajoin. Jatkuvassa käytössä olevat keittiörätit tulisi pestä pesuaineen kera muutaman kerran viikossa ja aina, jos niillä on pyyhitty raa'an lihan käsittelyn jälkiä.

Petivaatteet

Petivaatteet on hyvä pestä säännöllisin väliajoin aina päiväpeitettä ja koristetyynyjä myöten. Likainen tyyny saattaa sisältää yhtä paljon hometta kuin kosteusvaurioinen kylpyhuone, ja se tulisi pestä vähintään kaksi kertaa vuodessa 60 asteessa.

Lue myös:

    Uusimmat