Aviomies ja somekansa raivostuivat: Äiti ei anna isän kylvettää tyttäriään "erilaisten kehonosien" vuoksi

Australialaisen äidin toiminta on laukaissut raivokkaan somekeskustelun siitä, voiko mies kylvettää tyttölapsiaan.

Kahden tytön äidin jakama Facebook-päivitys on poikinut tiukkoja kommentteja, joissa tuomitaan jyrkästi tämän tiukasti sukupuolittunut ajatusmaailma. Tapauksesta uutisoi muun muassa 7News.

– Aviomieheni on vihainen, sillä kerroin hänelle, etten halua hänen kylvettävän tyttäriämme. Uskon, että äitien kuuluu pestä tyttärensä ja isien poikansa. Tosiasia kun on, että naisilla on keskenään samanlaiset kehonosat, miehillä taas keskenään, kirjoittaa nainen Facebookissa.

Äiti jatkaa kertoen miehensä pitävän hänen ajatusmaailmaansa sairaana, mutta puolustaa itseään vetoamalla lastensa terveyteen.

– Ihmiset kertovat nykyisin kovin usein tulleensa hyväksikäytetyiksi. En halua, että lapseni joutuvat ikinä ajattelemaan sellaista.

"Opetat tyttärillesi, ettei heidän isänsä ole luottamuksen arvoinen"

Moni Facebook-kommentoija uskoo kuitenkin, että kylvettämiskiellon asettanut nainen on itse tullut lapsuudessaan hyväksikäytetyksi, ja että aviomiehen on syytäkin olla loukkaantunut vaimonsa osoittamasta luottamuspulasta.

– Tällä naisella on ongelmia. En näe mitään väärää siinä, että isä kylvettää tyttäriään – niin kuin en siinäkään, että äiti pesee poikalastaan. Mitä tämäkin äiti luultavasti tekee, kirjoittaa Laura.

– Mieti, mitä opetat tyttärillesi: että heidän isänsä ei ole luottamuksen arvoinen? kummastelee George.

– Hänen pitäisi luottaa aviomieheensä enemmän. Itse olisin todella loukkaantunut, jos mieheni olisi niin vainoharhainen, ettei antaisi minun kylvettää poikalapsiani, komppaa Melissa.

Haukkujen lisäksi somesta löytyi kuitenkin myös ymmärrystä.

– Uskoisin, että tämä äiti kamppailee edelleen kokemansa hyväksikäytön kanssa. Hän tarvitsee tukea, ei vihaa, analysoi Allo.

– Jätän aina lasten kylvettämisen vaimoni tehtäväksi. Olen aina ollut sitä mieltä, että se on vaimon rooli perheessämme, enkä ole kuullut valituksen sanaa, kirjoittaa Bill.

Keskustelujen perusteella suurin osa ihmisistä ja vanhemmista on silti sitä mieltä, että pienten lasten pepun peseminen kuuluu molemmille vanhemmille sukupuolesta riippumatta.

***

8:16

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja