Mainos

Avantoihin hengittämään jääneistä alligaattoreista tuli nettihitti – "Ne sammuttavat itsensä"

1:35

Pohjois-Carolinan suoalueella sijaitseva luonnonpuisto latasi verkkoon sunnuntaina hyvin erikoisen videon jään läpi kuononsa työntäneistä alligaattoreista. Videosta tuli heti jättihitti ympäri maailmaa.

Vuosi on alkanut alueella epätavallisen kylmänä. Sen vuoksi puiston alligaattorit ovat jääneet jääkannen alle.

Esimerkiksi vice.com kertoo, että alligaattorit ovat tehneet itse kuonoillaan reikiä jäähän ja kuonot törröttävät nyt jään päällä kuin katkenneet tukit tai muinaisjäännökset.

Shallotte River Swamp Parkin johtaja George Howard kertoo, että alligaattoreilla on kyky aistia, milloin vesi on jäätymässä liikaa. Ennen sitä pedot siirtyvät paikkoihin, joista ne pääsevät jään läpi.

Liikkeelle veden lämmettyä

Matelijat tekevät itse reiät jäähän ja jäävät niille sijoilleen. Eläin voi olla veden alla vuorokauden, jonka jälkeen sen on tultava hengittämään. Alligaattori on vaihtolämpöinen.

– Se ikään kuin sammuttaa itsensä, kun kuono on jääpeitteen yläpuolella. Liikkeelle eläin lähtee jälleen veden lämmettyä, Howard sanoo.

Ihmiset ovat olleet huolissaan alligaattoreiden selviämisestä. On esimerkiksi kysytty, miksi puiston työntekijät eivät murra jäätä isojen matelijoiden puolesta. Puiston johtaja Howard sanoo, että eläimet kyllä pärjäävät luontaisesti.

Mississipin alligaattori kasvaa parhaimmillaan lähes viisimetriseksi pedoksi. Jään läpi pistävistä kuonoista voi nähdä niiden suuret hampaat.

Luonnonpuiston mukaan Carolinan aurinko on jo sulattanut joen jään ja alligaattorit ovat päässeet hengissä puristuksesta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.