AVAlla antaudutaan kesällä ruokanautinnoille

AVA antaa kesällä luvan antautua ruokanautinnoille! Kesän ruokaohjelmissa ihastellaan keittiön ammattilaisten aikaansaannoksia erikoisemmista ruokalajeista perinneherkkuihin

AVAlla antaudutaan kesällä elämän pienille nautinnoille. Silmänruokaa tarjoavat upeat ruokaohjelmat, joissa maistellaan herkullisia leipomuksia, italialaisia perinneherkkuja ja Espanjan erikoisuuksia. Kiireisille kokeille on luvassa takuuvarmoja ohjeita nopeaan herkutteluun.

Gwyneth Espanjassa torstaisin klo 18.30 alkaen 7.6. (ensimmäinen jakso klo 20 alkaen)

Gwyneth Espanjassa (Spain... On the Road Again) vie katsojat kulinaariselle seikkailulle Espanjaan näyttelijä Gwyneth Paltrown ja huippukokki Mario Batalin kanssa. Barcelonassa asunut, erinomaisesti espanjaa puhuva Paltrow viettää maassa paljon aikaa miehensä, muusikko Chris Martinin, ja lastensa kanssa ja on pätevä opas koko Espanjan halki ulottuvalle makumatkalle. Paltrown ja Batalin kanssa matkaavat myös espanjalainen näyttelijä Claudia Bassols sekä New York Timesin ruokakriitikko Mark Bittman. Jokaisessa jaksossa tutustutaan Espanjan eri osien herkkuihin, kulttuuriin ja tapoihin. Julkkiskokki ja Hollywood-tähti houkuttelevat mukaan muitakin kuuluisuuksia: Bilbaon Guggenheim- museoon tutustutaan rakennuksen suunnitelleen arkkitehtilegenda Frank Gehryn kanssa ja Barcelonassa joukon kyytiin hyppää R.E.M.-muusikko Michael Stipe.

Leipomounelmia maanantaisin klo 18 alkaen 18.6.

Ystävykset Heather ja Lori ovat toteuttamassa herkullista haavettaan: he rakentavat muffinssi-imperiumia. Dokumentaarinen kanadalaissarja (Cupcake Girls) seuraa kunnianhimoisten jauhopeukaloiden elämää, joka on omistettu leivospuotiketjun pyörittämiselle. Arjen apujoukkoihin kuuluvat Heatherin hauska, mutta jääräpäinen isä Brian, äiti Kathie, sekä 50 nuorta alaista, joiden arvaamattomuus tuo eteen myös ikäviä yllätyksiä. Haastavan työelämän lisäksi Lorin hedelmöityshoidot ja Heatherin pakkomielteinen kuntoilu tuovat oman vivahteensa värikkääseen yksityisyrittäjän arkeen. Varoitus: ohjelmassa nähtävät upeat leipomukset voivat aiheuttaa mielihaluja!

Italialaiset mestarit keskiviikkoisin klo 21 alkaen 11.7.

Vieläkö parmesaani maistuu samalta kuin ennen ja mummon lasagne on yhtä ainutlaatuista? Kansainvälisestikin tunnetut kokit Antonio Carluccio ja Gennaro Contaldo (Two Greedy Italians) palaavat kotimaahansa Italiaan neljänkymmenen vuoden jälkeen katsomaan, miten italialainen kulttuuri on tänä aikana muuttunut ja etenkin, miten se on vaikuttanut italialaiseen ruokakulttuuriin. Antonion ja Gennaron Italiassa ruoalla oli perheissä keskeinen asema, reseptit kiersivät äidiltä tyttärelle ja ruoanlaittoa pidettiin arvossaan. Moni asia on muuttunut, mutta paljon löytyy myös tuttua, kun kokit istuvat paikallisten perheiden pöytään ja seuraavat italialaisten arkea Emilia Romagnan maakunnassa. Hurmaavat italialaiskokit saavat maisteltavakseen mm. modenalaista balsamicoa, perinteisiä tortellineja, suklaa-amarettovanukasta ja pehmeää ricotta-sitruunatorttua.

Muista myös nämä:

Arjen pelastavat nopeat ja hyväksi havaitut ruokavinkit alan guruilta!

Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat maanantaisin klo 19.30

Jos rakastat ruokaa ja sinulla on nälkäisiä suita ruokittavana kun tulet kotiin, anna suosikkikokki Jamie Oliverin esitellä sinulle vallankumouksellinen tapa tehdä ruokaa. Jamie näyttää miten valmistaa kokonainen ateria ajassa, joka normaalisti menisi yhteen ruokalajiin. Mitä kaikkea voitkaan saada aikaan 30 minuutissa! Laadusta ei tarvitse tinkiä: on kyse ajan viisaasta ja järjestelmällisestä käytöstä sekä hauskanpidosta keittiössä. Kun kerran olet aloittanut Jamien kokkaustyylin, rakastat sitä etkä muuta enää haluakaan!

Jamie Oliverin etniset herkut lauantaisin klo 16.00

Jamie Oliver matkustaa maksimissaan neljän tunnin lentomatkan päähän kotikaupungistaan Lontoosta, ja kokkaa kaikissa kohteissaan herkullista paikallista ruokaa tuttuun ronskiin tyyliinsä. Kohteet ovat Venetsia, Ranskan Pyreneiden vuoristo, Andalusia, Tukholma, Marrakesh ja Ateena

Martha Stewart Show arkisin klo 18.15

Martha Stewart on amerikkalainen liikenainen, kirjailija ja toimittaja, joka on saavuttanut merkittävän aseman amerikkalaisessa liike-elämässä. Pörssimeklarina ja mallinakin toiminut Stewart on luonut ympärilleen isoja konsepteja kuten mm. lehden ja tv-ohjelmia. 5. tuotantokausi.

Market Kitchen arkisin klo 11.35

Brittiläinen ruokaohjelma, joka keskittyy houkutteleviin ruokiin ja resepteihin. Ohjelmaa isännöivät ruokatoimittaja Tom Parker Bowles, The Guardianin ruokakriitikko Matthew Fort, ansioituneet kokit Matthew Tebbutt ja Rachel Allen sekä juontaja Amanda Lamb. 3. tuotantokausi.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja