Avain onneen? Vuonna 1938 alkanut tutkimus paljastaa onnellisen elämän salaisuuden

Pitkäkestoinen tutkimus paljastaa, että onni todella löytyy lähempää kuin luuletkaan.

Lähes 80 vuotta kestänyt tutkimus on vihdoin selvittänyt onnellisen elämän salaisuuden.

Tutkimuksessa seurattiin yli 700 miestä, heidän puolisoitaan ja lapsiaan. Tutkijat seurasivat osallistujia tiiviillä haastatteluilla ja testeillä säännöllisesti kahden vuoden välein. Näiden haastattelujen perusteella tutkijat tekivät yksimielisen päätelmän siitä, minkälaiset ominaisuudet ja tottumukset johtavat todennäköisemmin onnelliseen elämään.

Vahva parisuhde kantaa pitkälle

Puolet tutkimukseen osallistuneista oli korkeasti koulutettuja, puolet taas köyhemmistä perheestä olevia. Pian kuitenkin huomattiin, että ekonomisella asemalla ei ollut suurta merkitystä onnellisuutta tutkittaessa.

Sen sijaan tutkimuksessa todettiin, että hyvä parisuhde vaikuttaa positiivisesti niin elinikään kuin elämänlaatuun. Vahvassa parisuhteessa elävillä on muun muassa matalampi riski sairastua mielenterveysongelmiin ja muistisairauksiin. Samaan tulokseen päädyttiin riippumatta siitä, mitä kaikkea pariskunta oli suhteensa aikana kokenut. Tärkeintä oli, että ihmiset tunsivat itsensä tärkeäksi ja rakastetuksi.

Näiden kymmenien vuosien aikana päästiinkin tulokseen, että kaikkein terveimpiä ja onnellisempia olivat ihmiset, joilla oli läheinen suhde perheeseensä ja ystäviinsä.

Tämä seikka kannattaa painaa mieleen.

Lue myös:

    Uusimmat