Mainos

Nyt alkoi autoveron ensimmäinen alennuskierros

Kesällä tehdyn päätöksen mukaisesti vuoden vaihteessa astui voimaan ensimmäinen autoveron alentaminen. Tämä koskee kaikkia alle CO2-päästöissä alle 140 g/km päästäviä autoja.

Autovero alenee portaittain vuosina 2016-2019, joten nyt oli ensimmäinen alennuskerta. Alennukset ovat saman suuruisia joka vuosi ja ne koskevat kaikkia alle 140 g/km hiilidioksidia päästäviä henkilöautoja. Suurempipäästöisten autojen verotukseen ei tule muutoksia.

Suomessa uutena myytävien autojen keskimääräinen päästölukema on noin 124 g/km, joten veroalennus koskettaa monia suosikkiautoja. Tällä päästötasolla euromääräinen alennus on 32 000 euron autolla vajaat 300 euroa. Suhteellisesti alennus on suurimmillaan 65 g/km päästävillä hybrideillä, joiden autovero pienenee 52 prosenttia. Euromääräisestä suurimmat alenemat ovat 82 g/km päästävillä autoilla, ja 32 000 euron hintaisella autolla alennus tarkoittaa 470 euroa.

Autoveron alentamisella halutaan ohjata ihmisiä entistä pienempipäästöisten autojen pariin. Keskimääräisten päästöjen laskua edisti myös onnistunut romutuspalkkiokampanja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.