Nyt alkoi autoveron ensimmäinen alennuskierros

Kesällä tehdyn päätöksen mukaisesti vuoden vaihteessa astui voimaan ensimmäinen autoveron alentaminen. Tämä koskee kaikkia alle CO2-päästöissä alle 140 g/km päästäviä autoja.

Autovero alenee portaittain vuosina 2016-2019, joten nyt oli ensimmäinen alennuskerta. Alennukset ovat saman suuruisia joka vuosi ja ne koskevat kaikkia alle 140 g/km hiilidioksidia päästäviä henkilöautoja. Suurempipäästöisten autojen verotukseen ei tule muutoksia.

Suomessa uutena myytävien autojen keskimääräinen päästölukema on noin 124 g/km, joten veroalennus koskettaa monia suosikkiautoja. Tällä päästötasolla euromääräinen alennus on 32 000 euron autolla vajaat 300 euroa. Suhteellisesti alennus on suurimmillaan 65 g/km päästävillä hybrideillä, joiden autovero pienenee 52 prosenttia. Euromääräisestä suurimmat alenemat ovat 82 g/km päästävillä autoilla, ja 32 000 euron hintaisella autolla alennus tarkoittaa 470 euroa.

Autoveron alentamisella halutaan ohjata ihmisiä entistä pienempipäästöisten autojen pariin. Keskimääräisten päästöjen laskua edisti myös onnistunut romutuspalkkiokampanja.

Lue myös:

    Uusimmat