Autovalmistaja tylynä: Katumaastureissa ei ole yhtään mitään siistiä – heitti ilkeän kommentin Volkswagenista

Seitsemän Lamborghinia Islannin henkeäsalpaavissa maisemissa 1:38
Seitsemän Lamborghini Urusta Islannin henkeäsalpaavissa maisemissa.

Brittiläinen McLaren aikoo jatkossakin keskittyä urheiluautoihin.

Katumaasturit ovat kovan luokan rahasampoja myös luksusvalmistajille. Muun muassa Lamborghini ja Rolls-Royce pystyvät tällä hetkellä vastaamaan kysyntään vain vaivoin, sillä Urus ja Cullinan menevät kuin kuumille kiville.

Luksuskatumaastureiden kysyntä on herättänyt myös Ferrarin ja Aston Martinin, jotka kumpikin ovat panemassa omat lusikkansa soppaan.

Kerroimme aiemmin ranskalaisen Bugattin lupauksesta, etteivät he aio tuoda markkinoille katumaasturia. Tuoreempien huhujen mukaan tämä päätös ei kuitenkaan olisi ollut kovin pitävä, sillä Bugatti-SUV:n on kerrottu olevan jo suunnittelupöydällä.

Toinen valmistaja, joka ainakin sanoo pysyvänsä erossa suosikkisegmentistä, on brittiläinen McLaren.

– Katumaastureissa ei ole mitään coolia, McLarenin Darren Goddard otesi CarSales-sivustolle.

Brittivalmistajan mukaan sen ihanteellinen valmistustahti on 6 000 autoa vuodessa. Mikäli kehiin heitettäisiin katumaasturi, nousisi valmistusmäärä noin 15 000 autoon.

Goddardin mukaan katumaastureita esittelevät luksusautovalmistajat pyrkivät vain kasvattamaan myyntiään eksklusiivisuuden kustannuksella.

Hän heittää piikin erityisesti Volkswagen-konsernin suuntaan pitäen Volkswagen Touaregia, Audi Q7:ää, Porsche Cayennea, Lamborghini Urusta ja Bentley Bentaygaa logoja lukuunottamatta samana autona. Kyseiset autot perustuvat samaan pohjarakenteeseen.

Vaikka McLarenilla katsotaankin katumaastureita nyrpeästi, ei samaa voi sanoa sähköautoista. Sähkö-Mäkki on nimittäin työn alla, vaikkakin vasta pitkän prosessin alkutaipaleella.

– Olemme ennemminkin arviointivaiheessa kuin todellisessa kehitysvaiheessa.

Goddard sanoo McLarenin odottelevan tällä hetkellä teknologiaa, joka mahdollistaa juuri sen oikean McLaren-kokemuksen saavuttamisen. He eivät halua hankkia valmista pakettia miltään muulta sähköautovalmistajalta.

Lähde: CarSales

Lue myös:

    Uusimmat