Autonostajat hulluina turvateknologiaan – nämä lisävarusteet menevät kaupaksi

Teknologia tekee ajamisesta nautinnollisempaa.

Autoilijat ympäri Eurooppaa osoittavat kasvavaa mielenkiintoa puoliautomaattisia teknologioita kohtaan, joista tulevaisuuden autot rakentuvat.

Tämä havainto tehtiin Ford Car Buying Trends 2015 -tutkimuksessa, joka selvitti uusiin autoihin liittyvää ostokäyttäytymistä 22 maassa halki Euroopan ja valotti niin alueellisia trendejä kuin kansallisia eroavuuksia.

Tutkimuksessa todettiin, että autot, joissa on pysäköintiä avustavia, törmäyksiä estäviä tai tasaisen nopeuden ja turvavälin säilyttäviä teknologioita, yleistyvät huomattavaa vauhtia.

– Kysyntä ominaisuuksille, jotka vähentävät ajamisen aiheuttamaa stressiä ja tekevät siitä nautinnollisempaa, on selvässä kasvussa, kertoo Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales and Service, Ford of Europe.

– Ihmiset ovat tottuneet hyvin nopeasti esimerkiksi järjestelmiin, jotka auttavat löytämään sopivan pysäköintipaikan ja peruuttamaan siihen.

Autoja, joissa on automaattinen jarrutusteknologia, myytiin lähes kaksi kertaa niin paljon kuin vuonna 2013. Ruotsissa kolmessa viidestä autosta oli tällaista teknologiaa.

Yli kolme neljästä ostaa auton, jossa on ääniohjausjärjestelmä, jota voidaan käyttää puheluiden soittamiseen, musiikin soittamiseen, ravintoloiden etsintään ja navigointiin.

Yhä useammasta autosta löytyy myös vakionopeudensäädin.

Lähde: Oy Ford Ab

Lue myös:

    Uusimmat