Automerkkien nimien takana on yllättäviä merkityksiä – "minä pyörin"

Tiedätkö, mistä automerkit ovat saaneet nimensä?

Moni automerkki on nimetty perustajansa sukunimen mukaan, mutta joillain nimillä on taustalla myös syvällisempi merkitys.

Hyundai

Teollisuuskonserni ja autovalmistaja Hyundain nimi on koreaa ja tarkoittaa "nykyaikaista".

Cadillac

Cadillac saa nimensä Detroitin perustajan, Antoine de la Mothe Cadillacin mukaan. Nimen on tarkoitus viestiä uudisraivaajan henkeä.

Volkswagen

Volkswagenin alkuperä juontaa juurensa siihen, että Saksassa autoilu oli alkujaan rikkaiden huvia. Mutta Volkswagen eli "kansan auto" tarjosi tavalliselle kansalle kulkuneuvon.

Toyota

Toyota nimettiin perustajansa Kiichiro Toyodan mukaan. Nimi vaihtui Toyodasta Toyotaksi vuonna 1937, sillä toyoda tarkoittaa "hedelmällistä riisipeltoa".

Volvo

Alun perin kuulalaakereita valmistaneen yrityksen tytär-yhtiönä aloittaneen Volvon nimi tulee latinasta ja tarkoittaa suomeksi "minä pyörin".

Subaru

Subaru on japania ja tarkoittaa "yhdistyä", mutta Subaru on myös Kreikan mytologiassa Atlas-titaanin tytär.

Tesla

Sähköautomerkki Tesla on nimetty vuonna 1943 kuolleen kuuluisan sähköinsinöörin ja fyysikon Nikola Teslan mukaan.

Audi

Audin perustaja August Horch käänsi sukunimensä latinankielelle ja näin horch(en) eli "kuuntele" kääntyi muotoon audi(re).

Kia

Kia kertoo nimensä tulevan koreankielen sanoista ki, joka tarkoittaa "tulla ulos", sekä a, joka tarkoittaa Aasiaa. Yhdessä ne tarkoittavat "Aasiasta nouseva".


Lue myös:

    Uusimmat