Autojen luotettavuutta vertailtu USA:ssa: Suomessakin suositut merkit kärjessä

CarMD on julkaissut vuosittaisen automerkkien luotettavuusvertailunsa. Vertailu kertoo, mitkä automerkit vaativat vähiten korjaamokäyntejä ja minkä merkkien korjaaminen tulee edullisimmaksi. 

Suomessakin tutut ja suositut automerkit löytyvät tämän vuoden CarMD:n Yhdysvalloissa tekemän listauksen kärkipäästä. Voittosijan vei tällä kertaa Hyundai, uutisoi CBS News.

Vähiten korjauskäyntejä ja edullisimmat korjauskustannukset 

1. Hyundai
2. Toyota
3. Honda
4. Ford
5. Chrysler
6. Kia
7. General Motors
8. Mazda
9. Nissan
10. Volkswagen

CarMD:n vertailussa on käytetty 251 000 ajoneuvon tietoja. Autot ovat vuosimallia 1995–2015. Vertailussa on otettu huomioon ongelmat, jotka aiheuttavat “tarkista moottori” -valon syttymisen.  

– Korjaukset kuuluvat normaaliin elämään, mutta tämä data antaa autoa ostaville lisätietoa päätösten tueksi, sanoo CarMD:n toimitusjohtaja Ioen Chen

Yksittäisiä automalleja vertailtaessa voittajaksi nousi vuoden 2015 Toyota Corolla. Toiseksi sijoittui vuoden 2013 Lexus Es ja kolmanneksi vuoden 2014 Toyota Prius.

Kärkikymmenikköön päässeiden automerkkien joukosta Ford oli halvin korjata. Fordin keskimääräinen käynti korjaamolla maksoi 309 dollaria. Hyundain keskimääräinen käynti maksoi 316 dollaria, mutta Hyundait kävivät korjaamolla muita merkkejä harvemmin. Myös Toyota ja Honda pärjäsivät hyvin käyntikertojen vertailussa.

Vertailu ei toimi suorana indikaattorina sille, miten luotettavia eri automerkit ovat. Se saattaa kuitenkin antaa kuluttajalle hyvää lisätietoa verrattuna tilanteeseen, jossa kuluttaja luottaisi vain automerkkien omiin mainoksiin. 

Lähde: CBSNews

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja