Australian F1-järjestäjä sätti Ecclestonea autojen äänistä

Australian GP:n kisajärjestäjät ovat varmoja, että uudistuneiden F1-autojen matalat äänentasot maksavat heille yhteistyösopimusten menettämisinä.

Nykyiset V6-turbomoottorit pitävät huomattavasti pienempää meteliä kuin edeltäjänsä V8-moottorit. Tapahtumaa järjestävän yhtiön toimitusjohtaja Andrew Westacott piti radiokanava Fairfaxin haastattelussa asiaa huonona.

– Se teki kisasta omalta osaltaan tylsemmän kuin koskaan ennen. Äänet ovat osa kemiaa, joka heidän täytyy saada kuntoon, Westacott sanoi.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Ron Walker puhui kisan jälkeen F1-sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoivan Bernie Ecclestonen kanssa ja sanoi, että fanit eivät ole pitäneet muutoksesta.

– Maksamme tuotteesta, meillä on voimassa olevia sopimuksia ja seuraamme näitä asioita erittäin, erittäin vakavasti, koska tässä on ehkä loukattu sopimuksia, Westacott perusteli.

Walkerin mukaan Melbournen jatkosta on tällä viikolla sovittu alustavasti, mutta Victorian osavaltiohallinnon on hyväksyttävä sopimus. Australian GP:n nykyinen sopimus päättyy ensi kauteen. Viime vuosien F1-kisat ovat maksaneet osavaltion veronmaksajille noin 32,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja