Australialaisvahdin karmea munaus kävi MM-kisoissa kalliiksi – oma joukkuekaveri ilkkui hämmentävällä tavalla: "Sen täytyi olla politiikkaa"

1:28
Kiitos ja kumarrus! Australian puolustus sekoilee, ja pallo on pian verkossa

Ensimmäisen kerran 16 vuoteen jalkapallon MM-kisojen pudotuspelivaiheeseen edenneen Australian kisat päättyivät neljännesvälierissä Argentiinan käsittelyssä. Australia taipui kuitenkin äärimmäisen niukasti maalein 1–2, ja joukkueella oli vielä ottelun loppuhetkillä useampikin huippuluokan paikka tasoitusmaalin tekemiseen.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Tappiosta jäänee australialaisille karvas maku erityisesti siksi, että Argentiinan voittomaalia ei olisi syntynyt ilman heidän emämunaustaan omassa päässä.

Palloa pelattiin Argentiinan korkeasta prässistä huolimatta turhan rohkeasti, ja lopulta maalivahti Mathew Ryan menetti pallon Julian Alvarezille, joka sai potkaista pelivälineen tyhjänä odottaneeseen maaliin.

Ryan otti tapahtuneesta vastuun omalle kontolleen.

– He tulivat päälle nopeammin kuin odotin, enkä ollut valmis. Tämä sattuu, Ryan sanoi ottelun jälkeen Aftonbladetin mukaan.

Monet muutkin tunsivat seurajoukkuetasolla FC Kööpenhaminaa edustavan maalivahdin tuskan, mutta pilkkakirveetkin olivat herkässä.

Yksi heistä oli Ryanin seurajoukkuekollega, Puolan kakkosmaalivahtina Qatarissa oleva Kamil Grabara.

– Sen täytyi olla politiikkaa, ehdottomasti, Grabara tviittasi happamaan sävyyn pian Argentiinan toisen maalin jälkeen.

Silmäniskuemojilla höstetyllä tviitillään Grabara viittaa Ryanin aiempiin lausuntoihin tältä kaudelta.

Ryan siirtyi FC Kööpenhaminaan viime kesänä Real Sociedadista. Hän sai loppukesästä ja alkusyksystä paljon peliaikaa, kun seurassa toista kauttaan pelaava Grabara oli loukkaantuneena. Grabaran toivuttua takaisin pelikuntoon Ryanin pääasiallisena roolina on ollut seurata Kööpenhaminan pelejä vaihtopenkiltä.

Päävalmentaja Jacob Neestrupin tapa peluuttaa maalivahtejaan ei ole Ryania tyydyttänyt, ja Ryan vihjasi ennen MM-kisoja, että peluutuspäätöksessä on kyse seuran sisäisestä politiikasta, ei niinkään peliesityksistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja