Mainos

Auerin asianajaja uudesta käänteestä: Miksi tietoa piti pantata niin kauan?

Anneli Auerin asianajaja Juha Manner ei yllättynyt syyttäjän päätöksestä hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Vaasan hovioikeus vapautti Auerin helmikuussa murhasyytteistä Ulvilan surmajutussa.

- Syyttäjien päätös oli hiukan odotettu, koska sitä piti näin kauan pantata. Alunperinhän päätöstä luvattiin tuomiota seuranneena päivänä, Manner sanoo MTV Uutisille.

Syyttäjä teki päätöksensä viimeisenä mahdollisena hetkenä, sillä aika valituslupahakemuksen jättämiseen umpeutui tänään. Mannerin mielestä viivyttely ei ollut tarpeellista.

- Sitä pitäisi kysyä syyttäjiltä, mikä syy tähän tiedon panttaamiseen oli. On tosiasia, ettei hakemusta ole päivässä valmisteltu, vaan siihen pitää varata aikaa ainakin useita päiviä.

Kihlakunnansyyttäjät Paula Pajula ja Kalle Kulmala tekivät valituslupahakemuksen valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen päätöksellä. Asiasta lähetettiin tiedote, mutta sen enempää syyttäjät eivät tänään päätöstä kommentoineet.

Tiedotteen mukaan hakemus tehtiin, koska syyttäjät haluavat ennakkoratkaisun tuomiokynnyksen korkeudesta. Heidän mielestään Ulvilan surmajutussa kynnys on ollut poikkeuksellisen korkealla.

Mannerin mielestä hakemukseen ei ollut perustetta.

- Olisin toivonut syyttäjiltä viranomaisrohkeutta olla tekemättä hakemusta. Sen tekemiseen ei ollut mitään eväitä, koska hovioikeus arvioi jutun näytön niin perusteellisesti, Manner sanoo.

Manner uskoo, että asiaan saadaan ratkaisu viimeistään puolen vuoden kuluttua. Sen verran aikaa korkeimmalta oikeudelta menee valituslupahakemuksen hylkäävän ratkaisun tekemiseen.

- En usko, että korkein oikeus ottaa asian käsiteltäväkseen. Se tuntuisi todella kummalliselta, mutta oikeus tekee asiassa toki oman harkintansa, Manner päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.